25 jaar Camping It Wiid

 

2014 = een jubileumjaar

Camping It Wiid 25 jaar!

Dit jaar wordt het 25 jarig jubileum van Camping It Wiid gevierd. In 1989 werd de camping gekocht door de familie Bleckman, nu 25 jaar later is Camping It Wiid uitgegroeid tot een van de grotere bedrijven van Noord Nederland.

De camping is echter al in 1964 ontstaan uit opgespoten zand, dat vrij kwam na het graven van de vaarweg de naar Drachten ten behoeve van de industrie. In de begin jaren  werd het geëxploiteerd door de gemeente Tytsjerksteradiel. Zij hadden eind jaren tachtig al het plan de camping te privatiseren. Na gesprekken met verschillende partijen werd uiteindelijk in 1989 de camping verkocht aan de Familie Bleckman.

In luttele jaren onderging It Wiid een metamorfose; Van een “suterich spultsje”  (in het Nederlands zou je zeggen een “oude zooi”) naar  een modern en eigentijds recreatiebedrijf dat al spoedig tot de top van Nederland ging behoren. Letterlijk alles werd vernieuwd en aangepast aan hedendaagse eisen .

Nu anno 2014 wordt de camping nog steeds vernieuwt. Dit komt mede omdat het hedendaagse kamperen verandert. Vroeger waren het allemaal velden met sta- of toercaravans. Tegenwoordig wil men meer privacy. Dit is goed te zien bij de nieuwe chalets op de camping. Deze hebben een eigen stukje grond, afgeschermd door groen en een eigen aanlegsteigertje.
Met veertien man vast personeel, twintig bungalows, 220 stacaravans, 350 toeristische plaatsen en 500 havenplaatsen behoort camping It Wiid nu tot één van de grotere campings van Friesland! En ook in de toekomst wil It Wiid tot deze top blijven behoren dmv vernieuwing, renovatie en Friese gastvrijheid!

Alle campingbezoekers ontvangen dit seizoen een leuke attentie.

Camping It Wiid - 25 jaar   Camping It Wiid - 25 jaar