Camping aan het water in Friesland

Op zoek naar een camping aan het water in Friesland? In het hart van het unieke merengebied van Friesland, tussen Leeuwarden en Drachten, vindt u 5 sterren camping It Wiid,  een camping aan het water in Friesland. Camping it Wiid is een unieke 5-sterren camping die direct aan het water gelegen is. Ook ligt deze prachtige camping in Friesland centraal in het laatste nationaal park van Nederland, De Alde Feanen. Een gebied van zo’n 2000 hectare dat bestaat uit kreken, kleine en grote plassen met eilandjes en grote waterwegen.  Het gebied heeft de status van Nationaal Park gekregen omdat het zo waardevol is en bescherming verdient.

Men vindt er grote plassen, petgaten, rietvelden, trilvenen, schraallanden, dotterbloemhooilanden en blauwgraslanden. Diverse landschaps- en vegetatietypen zijn er te vinden, elk met hun eigen planten- en dierenwereld. Zo worden er meer dan vierhonderd plantensoorten en meer dan honderd soorten broedvogels aangetroffen.

In het gebied rondom It Wiid, Camping aan het water in Friesland kan prachtig gevaren worden. Er zijn ook goede verbindingen naar andere Friese plaatsen, zoals Grou, Leeuwarden en Sneek. U kunt bij It Wiid, camping aan het water uw eigen boot meenemen, maar natuurlijk ook een boot huren via onze receptie. Wij verhuren sloepen, valken, polyvletten, optimisten en kano’s. Uiteraard kunnen visliefhebbers op It Wiid , hun hart ophalen en hun hengeltje uitgooien.

Kortom voor een Camping aan het water in Friesland bent u bij It Wiid aan het juiste adres!

Bekijk kampeermogelijkheden