Activiteiten augustus

1 tot 6 augustus 2020: Sneekweek 2020! Op vrijdagavond 31 juli start de Sneekweek met de traditionele Vlootschouw Sneek. Van zaterdag 1 t/m donderderdag 6 augustus zijn de zeilwedstrijden op het Sneekermeer en zijn er in het centrum muziekpleinen en heel veel (muziek)activiteiten, festiviteiten voor jong en oud. evenementen in de stad voor jong en oud. Van er zeilwedstrijden op het Sneekermeer. De Sneekweek eindigt met een spetterend cultureel slotweekend die start op vrijdag en zaterdag met een 2 daags straattheaterfestival en sluit zondag af met een openlucht Rock Kerkdienst en Sneekweek Slotconcert in de Looxmagracht!  Bezoek de website.

3 augustus 2020: Braderie Earnewâld. De braderie in Earnewâld is al jarenlang een begrip. Het is één van Frieslands grootste en gezelligste braderiën met heel veel stands en en leuke activiteiten.  Bezoek de website.

7 tot 9 augustus 2020: Into the Grave Leeuwarden. Into the Grave is inmiddels niet meer weg te denken uit het centrum van Leeuwarden. Hét metalfestival van het noorden wordt dit jaar voor de negende keer op het Oldehoofsterkerkhof georganiseerd. Dit jaar niet twee maar drie dagen lang onbeperkte metal voor de echte liefhebber. 

15 augustus: Rommelmarkt Bakkeveen. De vlooienmarkten in Bakkeveen zijn niet meer weg te denken in het marktaanbod in Noord-Nederland. Het is 1 van de grootste openluchtmarkten met meer dan 500 standhouders en duizenden bezoekers per markt (bij redelijk weer). De markt staat bekend om haar gezelligheid en omvang. Bezoek de website.

28 augustus 2020: Gondelvaart Aldeboarn. Met meer dan 10.000 bezoekers is de Gondelvaart Aldeboarn één van de grootste culturele evenementen te water in de provincie Friesland. Dit jaarlijkse evenement bestaat sinds 1945. In al deze jaren ontwikkelde de Gondelvaart zich van een optocht op het water tot een spektakel met rond de 15 drijvende objecten, welke bijna volledige theaterproducties zijn. Bezoek de website.

29 augustus 2020: Straatfestival Easterbarren Eastermar. Sinds 2000 is Straatfestival Easterbarren te Eastermar uitgegroeid tot een bijzonder evenement dat je niet mag missen. Zwervend door het ‘smûke’ centrum van Eastermar ontmoet je op maar liefst 12 verschillende podia de grappigste acts en de mooiste livemuziek van dit moment. Niets houd je tegen want de toegang is helemaal gratis! Bezoek de website.

28 tot 31 augustus 2020: De 11-stedenzwemtocht. It Giet Oan! De nieuwe editie van de 11stedenzwemtocht. In dit weekend zwemmen we samen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de (toekomstige) kankerpatiënt. Maarten draagt dit jaar het stokje over aan een estafette-team dat de volledige tocht van 195 km zal volbrengen. Zwem jij mee in 1, 2 of alle steden? Bezoek de website.