Activiteiten tijdens de herfstvakantie

Kom tijdens uw herfstvakantie vakantie vieren op It Wiid. Wij verhuren diverse vakantiehuizen en chalets vanaf 4 personen. En u hoeft zich geen moment te vervelen in onze prachtige provincie! Wij geven u graag tips wat er zoal te doen is in de omgeving van It Wiid.

Tips voor uitstapjes tijdens de herfstvakantie:

  1. Sloep varen in De Alde Feanen

Als je op It Wiid bent tijdens de herfstvakantie, is een boottocht met één van onze sloepen een ” must do” . Ons vakantiepark bevindt zich midden in Nationaal Park De Alde Feanen; een natuurgebied wat je het beste ervaart op het water. Vaar door de kleine slootjes en waan je af en toe in Afrika! Het park is verder tjokvol flora en fauna. Een aanrader is de podcast van Freek Vonk. Deze beroemde bioloog was dolenthousiast over de rust, stilte en de geweldige natuur en leidt u graag door het unieke natuurgebied.

2. Miniaturepeopleleeuwarden.nl

Deze zoektocht naar piepkleine poppetjes, verstopt in muren en hekwerken, brengen u langs de mooiste plekjes in onze hoofdstad Leeuwarden. Ontzettend leuk om te doen, samen met uw kinderen. Wie vindt het volgende poppetje? De route is ongeveer 5 km lang en onderweg komt u voldoende eetcafé’s en restaurants tegen voor een gezellige stop. Een routekaart ( €1,00) koopt u bij de VVV of bij het winkeltje op de Oldehove (waar nummer 1 van de route begint).

3. Beklim de Oldehove

En als u dan toch in Leeuwarden bent, beklim dan ook de Oldehove. Deze markante toren is de trots van Leeuwarden en geeft u een prachtig uitzicht over de stad.

4. Op ontdekkingstocht in Aquazoo

Wandelschoenen aan, backpack om, ontdekken maar! Ga samen op zoek naar de bijzondere dieren in dierentuin Aquazoo. Nijlkrokodillen, ijsberen, rode panda’s, ringstaartmaki’s en nog veel meer. Leer alles over de dieren tijdens de educatieve presentaties. Pak een plattegrond en ga op avontuur. Hier start jouw ontdekkingstocht! In Aquazoo vind je ook het grootste zeehondenverblijf van Europa. Via verschillende uitkijkpunten rond het meer kun je de zeehonden van alle kanten spotten.

5. Vijversburgpark – Natuur en cultuur

Laat je verrassen door dit veelzijdige park. Naast een historisch gedeelte, vind je er ook diverse kuntzaken, een waterlabyrint en zelfs een boomhut. Uw kinderen vermaken zich hier opperbest terwijl u zich laat ronddwalen. Het park bevindt zich aan dezelfde route als Aquazoo.

6. Monkeytown – Binnenspeeltuin voor de kleintjes

Een dag regen? Geen nood! De kinderen vermaken zich prima in Monkeytown in Leeuwarden. De verse koffie met gebak staat voor u klaar.

7. Fries museum en Fries natuurmuseum – Leeuwarden

Beide musea een must see in Leeuwarden. Het Fries natuurmuseum is vooral erg leuk met kinderen! Maar ook het Fries Museum richt zich op gezinnen en heeft een speurtocht speciaal voor kinderen gemaakt.

8. De fonteinen 11-stedentocht

De Elfstedentocht opnieuw uitgevonden. Dat is 11Fountains. Elf internationaal gerenommeerde kunstenaars sierden in 2018 (Leeuwarden, Culturele hoofdstad 2018) de elf cultuurhistorische steden van Friesland met unieke waterwerken. Mist, ijs, stoom, zeewater… Iedere stad een eigen verhaal. Bekijk de elf fonteinen zelf tijdens jouw Elfstedentocht. Prima mogelijk zonder ijs.