Activiteiten tijdens de kerstvakantie

Kom tijdens uw kerstvakantie, samen met uw gezin, vakantie vieren op It Wiid. Wij verhuren diverse vakantiehuizen vanaf 4 personen. En u hoeft zich geen moment te vervelen in onze prachtige provincie! Wij geven u graag tips wat er zoal te doen is in de omgeving van It Wiid.

Tips voor uitstapjes tijdens de kerstvakantie

  1. Bezoek een kerstshow

Dompel u volledig onder in de kerstsfeer tijdens diverse kerstshows in de buurt. Bezoek bijvoorbeeld Groencentrum Witmarsum, Tuindorado Drachten of de Intratuin in Leeuwarden. Het kerstgevoel ligt letterlijk om de hoek!

2. Miniaturepeopleleeuwarden.nl

Deze zoektocht naar piepkleine poppetjes, verstopt in muren en hekwerken, brengen u langs de mooiste plekjes in onze hoofdstad Leeuwarden. Ontzettend leuk om te doen, samen met uw kinderen. Wie vindt het volgende poppetje? De route is ongeveer 5 km lang en onderweg komt u voldoende eetcafés en restaurants tegen voor een gezellige stop. Een routekaart ( €1,00) koopt u bij de VVV of bij het winkeltje op de Oldehove (waar nummer 1 van de route begint).

3. Op ontdekkingstocht in Aquazoo

Wandelschoenen aan, backpack om, ontdekken maar! Ga samen op zoek naar de bijzondere dieren in dierentuin Aquazoo. Nijlkrokodillen, ijsberen, rode panda’s, ringstaartmaki’s en nog veel meer. Leer alles over de dieren tijdens de educatieve presentaties. Pak een plattegrond en ga op avontuur. Hier start jouw ontdekkingstocht! In Aquazoo vind je ook het grootste zeehondenverblijf van Europa. Via verschillende uitkijkpunten rond het meer kun je de zeehonden van alle kanten spotten.

 4. Vijversburgpark – Natuur en cultuur

Laat je verrassen in dit veelzijdige park. Naast een historisch gedeelte, vind je er ook diverse kunstzaken, een waterlabyrint en zelfs een boomhut. Uw kinderen vermaken zich hier opperbest terwijl u zich laat ronddwalen. Het park bevindt zich aan dezelfde route als Aquazoo.

5. Binnenspeeltuin voor de kleintjes – Moneytown en Ballorig

Een dag regen? Geen nood! De kinderen vermaken zich prima in Monkeytown in Leeuwarden of in Ballorig Heerenveen!

6. Fries museum en Fries natuurmuseum – Leeuwarden

Beide musea een must see in Leeuwarden. Het Fries natuurmuseum is vooral erg leuk met kinderen! Maar ook het Fries Museum richt zich op gezinnen en heeft wisselende exposities. 

 7. Bioscoop – Pathé Leeuwarden en De Bios Drachten

Even geen weer om buiten te zijn? Of even bijkomen van alle drukte? In de bioscoop draait altijd een film waardoor u even helemaal aan de kerstdrukte ontsnapt. Ga bijvoorbeeld naar De Bios Drachten of Pathé Leeuwarden.

8. Wandelen, wandelen, wandelen

Niets zo lekker als een frisse neus halen in de buitenlucht! En dat kun je gelukkig overal en altijd. Rondom Eernewoude kan heerlijk gelopen worden. Direct vanuit het park zijn diverse wandelroutes. het Pettebosk is super voor de kinderen om in rond te dwalen. Er zijn leuke kleine paadjes en diverse “speeltoestellen”, passend in de omgeving. Maar in Friesland vind je ook uitgebreide bosgebieden. Pak de auto en rijd naar Appelscha, Beetsterzwaag of Oranjewoud. Vanuit Eernewoude niet langer dan 25 autominuten. 

9. Zwemmen in Leeuwarden en Drachten

Een dagje zwemmen is altijd een succes. Bezoek de Blauwe Golf in Leeuwarden of de Welle in Drachten. Iets verder rijden maar ook zeker de moeite waard: Swimfun in Joure.