Uitstapjes tijdens de voorjaarsvakantie

Activiteiten voorjaarsvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie is er genoeg te doen rondom het Wiid.

In de voorjaarsvakantie doen veel musea in Friesland weer mee aan de activiteitenweek ‘Help pake en beppe de vakantie door!’. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar hebben in deze week gratis toegang op vertoon van een pake of beppe (of andere volwassene). Elk deelnemend museum organiseert leuke activiteiten die jong en oud in contact brengen met cultureel erfgoed in Friesland.

Meer informatie

Ook in het bezoekerscentrum van Nationaal park De Alde Feanen, worden in de vakantie verschillende jeugdexcursies georganiseerd. Denk bijv. aan een rietsafari of speurtochten.

Een kleine greep uit de activiteiten:

Zaterdag 18 februari:

De natuur in winterrust is prachtig om te ervaren. Warme kleding aan, mutsen en sjaals uit de kast, en ga mee op kanotocht onder leiding van een gids van It Fryske Gea. Natuurgebied Nationaal Park De Alde Feanen, niet ver van Leeuwarden, is een uitgestrekt moerasgebied. Met de kano op ontdekkingstocht komt u op de mooiste plekjes. Vaar door moerasbossen, smalle watertjes, petgaten en langs rietlanden. Neem zelf drinken en een boterham mee voor onderweg.
Meer informatie

Zondag 19 februari:

De natuur in winterrust is prachtig om te ervaren. Warme kleding aan, mutsen en sjaals uit de kast en op pad voor een mooie zondagmiddagwandeling met een gids van It Fryske Gea. Natuurgebied Nationaal Park De Alde Feanen, niet ver van Leeuwarden, is een uitgestrekt moerasgebied.
Met een beetje geluk treffen we de natuur aan onder een dik pak sneeuw, maar ook bij vorst zijn de vergezichten het waard om bij stil te staan.  Takken en planten worden versierd met kristallen van ijs en reeën zijn eerder zichtbaar in wit landschap. De gids vertelt over wintergasten en trekvogels en wijst u op de bijzondere natuurwaarden van het gebied.
Meer informatie

Maandag 20 februari:
Roofvogels en uilen verteren haren en botjes van hun prooien niet. Daar worden ballen van gemaakt die ze uitspugen. Aan de hand van deze braakballen kun je zien wat de vogels gegeten hebben. Met onderzoeksmateriaal gaan we aan de slag om een braakbal uit te pluizen, op zoek naar kaken en schedels van muizen. Dit ‘skelet’ plakken we op een braakballendiploma dat de kinderen mee naar huis krijgen. De gids van It Fryske Gea geeft eerst een boeiende presentatie over roofvogels en uilen en begeleidt bij het pluizen.
Meer informatie

Donderdag 23 februari:
De boswachters van Nationaal Park De Alde Feanen, vlakbij Leeuwarden, kennen het natuurgebied op hun duimpje. Kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar kunnen mee op winterexcursie met de boswachter. Na de wandeltocht warmen we op bij een kampvuurtje en mogen ze met een lange stok broodjes bakken. De kinderen ontdekken hoe dieren overleven in de vrieskou en welke vogels er vanaf verre landen speciaal naar Fryslân komen om te overwinteren. Laarzen en warme kleren aan en op pad!
Meer informatie

Meer informatie over de omgeving en uitstapjes rondom It Wiid vindt u hier:Activiteitenkalender

Brochure

Brochure aanvragen

Vul het formulier in en ontvang de digitale brochure, u kunt deze ook via de post aanvragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.