Activiteiten voorjaarsvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie is er genoeg te doen rondom het Wiid.

In de voorjaarsvakantie doen veel musea in Friesland weer mee aan de activiteitenweek ‘Help pake en beppe de vakantie door!’. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar hebben in deze week gratis toegang op vertoon van een pake of beppe (of andere volwassene). Elk deelnemend museum organiseert leuke activiteiten die jong en oud in contact brengen met cultureel erfgoed in Friesland.Ook in het bezoekerscentrum van Nationaal park De Alde Feanen, worden in de vakantie verschillende jeugdexcursies georganiseerd. Denk bijv. aan knutselen struintochten!

Activiteitenagenda NP Alde Feanen

Een kleine greep uit de activiteiten:

21 februari: Uilenbollen pluizen
21 februari: Knutselen met natuurlijke materialen
22 februari: Kidsstruintocht door het ottergebied
23 februari: winterwandeling met broodjes bakken bij het kampvuur
24 februati: Workshops kastjes bouwen

Musea in Friesland

Ook zijn er in diverse musea diverse activiteiten voor kinderen.

Fries Scheepvaartmuseum, Sneek

In het museum is een circuit uitgezet met allemaal verschillende creatieve opdrachten.Je gaat schilderen met schelpen, tekenen met touw en maakt mooie creaties van klei. Als je het hele parcours volgt, leer je allerlei materialen kennen en maak je meerdere kunstwerkjes met een maritiem tintje. Ben je nog niet klaar met kleien? Dan kun je in het leslokaal nog een mooie vis gaan maken en versieren met glitters, steentjes en andere bling-bling. Meedoen aan de crea-bootcamp kan van maandag 21-02 t/m vrijdag 25-02. Je kunt op ieder gewenst moment starten. Kinderen betalen deze week geen museumentree en de crea-bootcamp is een gratis activiteit. Wil je ook de vis kleien, dan kost dat € 3,- per kind.

Fries Natuurmuseum, Leeuwarden

Vanaf de voorjaarsvakantie: Schatten van Doggerland
Als je naar de Noordzee kijkt met zijn grijze golven kun je je niet voorstellen dat daar ooit mensen en dieren leefden in een vruchtbaar landschap. Een miljoen jaar geleden bestond er echter nog geen Noordzee en kon je van Nederland naar Engeland lopen. De Noordzee was toen Doggerland. Neanderthalers leefden er tussen de mammoeten op de ijstijdvlaktes en toen het klimaat langzaam warmer werd trok het land edelherten, oerossen en de moderne mens aan. In de tentoonstelling Schatten van Doggerland maak je een ongekende tijdreis van een miljoen jaar. Het is een reis voor jong en oud naar een verdwenen prehistorische wereld op de bodem van de Noordzee. Je komt meer te weten over de bewoners en de dieren van dit bijzondere land en hoe ze zich staande hielden in een omgeving en een klimaat dat, net als nu, steeds veranderde.