Afscheidsinterview Ton en Joke Bleckman

Afscheid van Ton en Joke?

Vanaf januari 2017 gaan Ton en Joke “het rustiger aan doen”; hun dochter Annelie zal de dagelijkse leiding op haar nemen op Camping It Wiid. Joke houdt geheel op met de boekhouding en Ton zal zich alleen nog bezig houden met een paar projecten op het bedrijf

Ton en Joke Bleckman

Mijn eerste vraag: Hoe gaan jullie de dagen vullen?

Daar zijn we niet bezorgd over. Er is nog genoeg te doen. Tot nu toe vliegen de dagen ons voorbij, haha!

27 jaar It Wiid. Hoe kijk je er op terug?

We kijken terug op een hele fijne periode van ons leven vanaf het moment dat de Gemeente Tytsjerksteradiel ons de sleutel gaf van de toegangspoort van Camping it Wiid. Receptie kon je het eigenlijk niet noemen.  De  1e jaren  waren tropenjaren . De Camping lag er vervallen bij en de boekingen  van toeristische gasten bleven eerst nog  achterwege. Ondertussen was het privé ook nogal hectisch door de komst van ons gezin.

Mooie tijden? Mindere tijden? Wat is je vooral bijgebleven?

In de beginjaren waren het niet alleen tropenjaren maar ook mooie pionierstijden.  De opening van de nieuwe speeltuin tijdens de 1e zomer was een feest.  Ook de realisatie van het openlucht zwembad was een grote maar top klus waar we nog steeds van genieten omdat er zo dankbaar gebruik van wordt gemaakt.
Mindere tijden zijn vooral voorvallen die bij ons op het park zijn gebeurd.  Zoals die keer dat een jongentje de 1e dag van zijn vakantie van de glijbaan af jakkerde vóórdat  er voldoende water in de opvangbak zat en daarbij zijn been in 2 stukken brak, brrr.. Het verhaal wordt nog vaak verteld aan de kinderen bij de glijbaan. Even wachten!
Ook elke keer wanneer Ton bij een gast in nood kwam en reanimatie moest toepassen. De sterfgevallen die we hier gehad hebben…

Is het kamperen/ recreëren veranderd in de afgelopen 27 jaar?

Aan de ene kant wel en aan de andere kant niet.
Wel, omdat we in de loop van de jaren meer comfort wensen. Vroeger had men een eenvoudige tent op zolder liggen om zomers er 3 weken opuit te gaan. Nu gaat iedereen meermalen per jaar  een kort tripje maken en huurt gemakkelijker een accommodatie.  Niet, omdat er nog steeds  gasten komen uitrusten, voor de caravan een fijn boek gaan zitten lezen, genieten van het niets hoeven doen.

Waar staat It Wiid over 20 jaar?

Over 20 jaar is It Wiid  een 5 sterren recreatiebedrijf midden in het Nationaal Park de Alde Feanen waar nog steeds ruimte is, stilte en rust heerst en waar je heerlijk vrij kunt rondvaren, wandelen en  fietsen.

Kunnen jullie Annelie kort introduceren?

Annelie kwam op Camping it Wiid wonen toen ze net 2 jaar oud was. Een heerlijke dochter die dol was op buitenspelen.  De Camping was voor haar dan ook een Eldorado.  Ze heeft tot haar 18e op de Camping een mooie beschermde jeugd gehad door veel te zeilen, pony rijden en ´s winters als het kon zo veel mogelijk te schaatsen.  Het was voor ons ook eerst best lastig om haar naar Groningen zien te vertrekken en haar los te laten. Grappig eigenlijk, nu we dat goed kunnen…komt ze gezellig weer bij ons terug!