Camping in Friesland met ligging in Nationaal Park

It Wiid – Unieke ligging in Nationaal Park de Alde Feanen

Camping It Wiid, is één van de mooiste campings van Friesland door haar prachtige ligging in Nationaal Park de Alde Feanen. Dit Nationaal Park kenmerkt zich door meren, petgaten, rietlanden, ruigten, struwelen en moerasbossen. Het is 2300 ha groot! De landschappelijke variatie zorgt voor een enorme rijkdom aan planten en dieren. Zo komen er in De Alde Feanen circa 450 soorten planten voor en broeden er ruim 100 soorten vogels. Het bezoekerscentrum, naast de camping,  is een mooie voorbereiding op een dagje Alde Feanen, maar ook binnen kunt u alvast een voorproefje van het gebied krijgen. Leer op een interactieve manier over de ontstaansgeschiedenis, de flora en fauna, het beheer en de recreatie in dit gebied. Op zoek naar campings in Friesland in een prachtig natuurgebied? U heeft het gevonden!

Camping It Wiid, Friesland

Ten midden van dit prachtige landschap vindt u Camping It Wiid in Friesland. Direct aan het water. U vaart zo met uw boot of kano dit prachtige gebied in. Maar u kunt het gebied ook bewandelen of fietsen. Vanaf de camping zijn verschillende wandelroutes door dit unieke gebied in Friesland.

Op de camping zelf ervaart u ook de rust en ruimte die het Nationaal Park biedt. Maar daarnaast is er ook gezelligheid. Er zijn veel faciliteiten op de camping: Er is een uitgebreide supermarkt, een gezellig eetcafé en een snackbar. De kinderen vermaken zich uitstekend in het grote zwembad met superlange glijbaan of in de speeltuin. In de zomer worden er volop activiteiten georganiseerd door ons recreatieteam. Er kan gevaren worden, gevist of u brengt een bezoek aan één van de gezellige winkelsteden in de buurt. Leeuwarden en Drachten liggen op een steenworp afstand. Camping It Wiid in Friesland is door haar ligging de perfecte camping om Friesland te ontdekken: Natuur, watersport en gezellige Friese steden.

Kamperen in Friesland

Op ons 28 hectare grote terrein kunt u met uw eigen tent, caravan of camper kamperen in Friesland. Tevens bestaat de mogelijkheid om een stacaravan of chalet te huren.

Camping It Wiid, één van de vier sterren campings in Friesland, beschikt over 370 kampeerplaatsen.
Staat u graag op een beschut plekje of gaat uw voorkeur uit naar een plaats direct aan het water? De keuze is aan u. Onze camping in Friesland biedt een diverse keuze. U kunt een eigen boot meenemen of een boot huren. De Standaard kampeerplaatsen zijn voorzien van elektra (4 of 10 ampère) en water. De comfortplaatsen van elektra (min. 10 ampère), water en riool. De comfort-plus plaatsen hebben ook nog CAI (Kabel TV). Deze plekken hebben 16 ampère. Meer informatie over kamperen vindt u hier.

Vakantiehuizen

Camping It Wiid in Eernewoude (Friesland) biedt diverse verhuur mogelijkheden van een luxe vakantiehuis aan het water. Onze vakantiehuizen zijn van alle gemakken voorzien. Op de camping hebben wij 6-persoons en 8-persoons bungalows en op Buitenplaats It Wiid beschikt 4-persoons, 6-persoons en 8 persoons vakantiehuizen.Buitenplaats It Wiid is het vakantiepark naast de camping. Hier staan 300 woningen. Meer informatie over de vakantiehuizen vindt u hier.

Boek nu uw kampeerplaats of vakantiehuis! »