Watersport in Friesland

Campings in Friesland: Watersport op Camping It Wiid

Op zoek naar campings in Friesland waar u kunt watersporten? Camping It Wiid in Friesland is dé camping voor diverse watersporten. U kunt hier prachtig zeilen, sloep varen en kanoën. Camping It Wiid bevind zich in het hart van Friesland, in Nationaal Park de Alde Feanen. Het gebied bestaat uit diverse meren en slootjes. U vindt er de ruimte om te zeilen maar ook de prachtige vaarten om met uw sloep te varen en zelfs de stille gebieden waar u alleen met de kano kunt komen. Kortom, op het gebied van watersport, bent u op Camping It Wiid helemaal op uw plek.

Zeilen in Friesland

De campings in Friesland staan natuurlijk bekend om het vele water en dat ontbreekt bij ons ook zeker niet! Wij verhuren valken met motor. Maar u kunt natuurlijk ook zelf een zeilboot meenemen. Deze kan bij uw plek of bungalow liggen of in één van onze havens. Daarnaast geven wij ook zeilcursussen in valken of optimisten (kinderen tot 12 jaar).

Zeilen in Friesland op nationaal park 'De Alde Feanen' bij Camping 'It Wiid'

Sloep varen

Nationaal Park de Alde Feanen is een prachtig sloepengebied. Daarnaast kunt u ook de rest van Friesland ontdekken in uw sloep. Grou is naast de deur en de plaatsen Leeuwarden of Sneek zijn zo’n 2 uurtjes varen. Neem een picknickmand mee! U kunt een sloep huren of zelf één meenemen. Wij verhuren drie types: Maril 5.70, Maril 6.25 en de Antaris sloep.

Cultuur in Friesland: De Waag in Leeuwarden
De prachtige binnenstad van Leeuwarden is met een sloep bereikbaar.

Kano varen

Waan je alleen op de wereld! Nationaal Park is nog steeds in beweging en de afgelopen tijd werd het gebied uitgebreid met meerdere kanoroutes. Kom op plekken waar geen ander kan komen en geniet van de prachtige natuur. U kunt hertjes tegenkomen maar ook de meest uiteenlopende vogels. Zelfs in het hoogseizoen ervaart u hier de rust van een natuurgebied.
In de zomermaanden kunt u ook met een gids een route doen. De ligging van Camping It Wiid in Friesland is uniek voor watersport liefhebbers!

Boek vandaag nog een plaats op Camping It Wiid!