Corona Virus

De stand van zaken

Corona virus

Laatste update: 22-05-2020 11:00 uur

We zijn geopend, met maatregelen

Wij zijn open! Ook de toiletten zijn weer geopend (alleen van 9 – 19 uur). Naar verwachting gaan de douches na 1 juli open. Het eetcafé gaat op 1 juni weer open (voor maximaal 30 personen).

Wel is het zwembad weer geopend en bent u van harte welkom een frisse duik te nemen. Bij het zwembad kunt u wel gebruik maken van de toiletten, helaas niet van de douches.

Overal op It Wiid zijn maatregelen genomen en gedragsregels opgesteld, hiervoor is een protocol opgesteld. Deze is samenwerking met onze brancheorganisatie HISWA-RECRON en in samenspraak met de gemeente ontwikkeld.

Let op! Ons annuleringsbeleid is tijdelijk aangepast gedurende deze corona crisis en geldt vooral voor de kampeerplaatsen. Alle bungalows en chalets beschikken over een eigen sanitair. Ofwel u bent van harte welkom. Meer informatie vindt u onderaan deze pagina.

Belangrijkste regels

Wij verwachten dat u zich houdt aan de RIVM richtlijnen en de op de camping geldende regels:

Voor aankomst…

 • Hoest je, ben je verkouden of heeft een gezinslid koorts, blijf dan thuis!
 • Neem kennis van de geldende maatregelen op de camping en ga na of uw vakantie plannen passen binnen de huidige RIVM maatregelen.
 • Regel zoveel mogelijk vooraf per mail of telefonisch. Betaal vooraf, per overboeking.
 • Geef uw kenteken door (vooral bij kampeervakanties) zodat u door kunt rijden en drukte op de receptie vermeden wordt.

Altijd… 

 • Houd altijd 1,5 meter afstand van elkaar. 
 • Ga niet met drie personen of meer op pad (gezinnen uitgezonderd).
 • Vermijd sociale contacten. 
 • Vermijdt drukte zowel op de camping als daarbuiten. 
 • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.
 • Bezoek ontvangen bij uw accommodatie/kampeerplaats mag, maar houdt 1,5 meter en voorkom samenscholing.

Omdat het over de gezondheid van onze gasten en medewerkers gaat zullen wij deze regels strikt handhaven. Bij niet naleving van deze regels zult u per direct gevraagd worden om ons park te verlaten (toegang tot het park zal ontzegd worden en hier krijgt u schriftelijk bericht van).

Faciliteiten

Zwembad

Het zwembad van It Wiid is geopend. Het bad wordt verwarmd en u kunt gewoon zwemmen mits u de 1,5 meter eis overal in het zwembad in acht neemt (uitgezonderd: binnen 1 huishouden of kinderen onder de 12 jaar). Voorkom drukte bij de glijbaan en het speeltoestel en/of volg de signalering op indien een wachtrij ontstaat. De omkleedruimtes en buitendouches zijn gesloten.

Sanitaire voorzieningen

De sanitair gebouwen zijn overdag geopend, alleen de toiletten. De douches zijn helaas nog gesloten, naar verwachting mogen deze na 1 juli open. Komt u voor die tijd kamperen? U dient te voorzien in eigen douche- of wasvoorzieningen.

Eetcafé, snackbar en supermarkt

De snackbar en de supermarkt zijn geopend. Eetcafé de Meerpaal is gesloten maar deze gaat naar verwachting 1 juni open. Voor de supermarkt geldt; ga zo veel mogelijk alleen boodschappen doen. Voor de snackbar is vooral de richtlijn voor de wachtrij belangrijk. Zolang het eetcafé gesloten is, kunt u hier ook afhaalmenu’s halen. 

Eetcafé protocol vanaf 1 juni

Annuleren kampeerplaatsen

Op dit moment is het Coronavirus geen geldige reden voor kosteloos annuleren en valt het niet onder de annuleringsverzekering. U kunt annuleren of eventueel uw kampeer boeking verzetten (zie hieronder).

Kosten van een annulering worden volgens de Recron voorwaarden berekend. U kunt de voorwaarden vinden op de website van de Hiswa-Recron.

Boeking kamperen verzetten

Natuurlijk zien wij het liefst dat uw kampeervakantie de komende weken gewoon door kan gaan. Heeft u gezien het virus toch niet de mogelijkheid om op vakantie te gaan dan hebben wij daar begrip voor. Als gastvrij bedrijf willen wij onze gasten zoveel mogelijk tegemoet komen in deze tijden. Vandaar het volgende aanbieden:

Heeft u een kampeerplaats geboekt met een aankomstdatum tot 1 juli? En wilt u deze verzetten? Neem dan contact op met onze receptie om uw verblijf naar een latere datum te verplaatsen en de voorwaarden te bespreken.

U kunt uw kampeerboeking omzetten naar een ander moment mits daarbij de volgende voorwaarden in acht worden genomen:

 • Voordat de boeking definitief omgezet kan worden ontvangen wij (indien van toepassing) graag het restant, zodat het totaalbedrag is voldaan.
 • De boeking kan omgezet worden naar een ander moment of eerst tijdelijk in een tegoed. 
 • De nieuwe aankomstdatum dient binnen 1 jaar na de oorspronkelijk aankomstdatum te vallen.
 • Mocht u binnen een jaar geen gebruik maken van het openstaande tegoed dan komt het tegoed te vervallen. 
 • Geld terug krijgen is in geen geval mogelijk.
 • In het geval van een tegoed refereer bij het maken van een nieuwe boeking graag naar het oorspronkelijke reservering nummer, dat is u referentienummer. 
 • Let op: dit geldt niet voor seizoenplaatsen. Neem bij vragen contact op met de receptie.

Op dit moment geldt dat reserveringen vanaf 1 juli niet kunnen worden omgeboekt of geannuleerd met als reden het Coronavirus.

Wilt u voor de zomervakantie een boeking doen? Maar twijfelt u i.v.m. Corona? Bekijk hier onze voorwaarden.

Accommodatie reservering niet meer mogelijk in verband met corona?

Het kan zijn dat u van plan was samen met een ander gezin of met vrienden op vakantie te gaan. De overheid verbiedt deze samenkomst. Wij kijken graag met u naar mogelijkheden om u vakantie, op een andere manier, eventueel alsnog te laten doorgaan. Neem contact op met receptie om hierover te overleggen.

Brochure

Brochure aanvragen

Vul het formulier in en ontvang de digitale brochure, u kunt deze ook via de post aanvragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.