Culturele Hoofdstad Reuzen

De reuzen van Royal de Luxe

In het weekend van 17 t/m 19 augustus is Leeuwarden in de ban van de reuzen van theatergezelschap Royal de Luxe. Geloof ons: Dit wordt onvergetelijk! De indrukwekkende vijftien meter hoge Reuzen lopen drie dagen lang door de straten van Leeuwarden. Honderden vrijwilligers vormen een lint door de stad om te zorgen dat de reuzen hun wandeling kunnen maken. Tientallen medewerkers hangen aan touwen en in trapezes, om de voeten vooruit te plaatsen. De Reuzen torenen hoog boven huizen uit en lopen verschillende routes, terwijl ze een uniek verhaal uitbeelden dat geïnspireerd is op Fryslân. Tijdens de lunchpauze nemen de Reuzen een powernap en overnachten gewoon in het openbaar. Loop overdag met ze mee, bezoek ze ’s nachts, luister naar hun diepe ademhaling en schuif gerust aan bij hun ontbijt. Ze vreten je niet op.

Blijf overnachten op It Wiid en bezoek de reuzen! Reserveer op tijd want Friesland verwacht extra drukte rondom deze data.

Wij maken het jullie reuze naar de zin in dit reusachtige weekend. Ook op It Wiid zal aandacht besteed worden aan dit prachtige openlucht theater. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.

Direct reserveren