Recreatie

Op Camping It Wiid is voldoende vertier voor jong en oud. (Wij richten ons op kinderen tot ongeveer 14 jaar).

Activiteitenprogramma

Gedurende 6 weken in het hoogseizoen worden er allerlei activiteiten voor de gasten georganiseerd door ons professionele recreatieteam (Cosmo). Gedurende de dag organiseren zij diverse activiteiten voor jong en oud. In de ochtend wordt er geknutseld. ’s Middags gaan we erop uit met een leuke route door het Nationaal Park of wordt er een spel georganiseerd op het voetbalveld. Het recreatieprogramma voor de kinderen is tot 14 jaar! (let op; wij richten ons niet op oudere jeugd).

NB: Camping It Wiid biedt geen grootschalig animatieprogramma aan wat gericht is op grote activiteiten, zoals musicals, grote spelshows, bingo’s en disco’s. Tevens beschikt het park niet over een eigen plek voor de jeugd. Het activiteitenprogramma wordt alleen aangeboden in de drukste weken van de zomervakantie en is gericht op kinderen in de leeftijd van 3 t/m 14 jaar.

Zeillessen

In de maanden juli en augustus worden er zeillessen gegeven op It Wiid. Onze enthousiaste, gediplomeerde zeilinstructeurs zullen proberen je alle kneepjes van het vak bij te brengen. Het is verstandig de zeillessen al voor aankomst bij te boeken gezien de stijgende populariteit van de cursussen.

Meer informatie over zeilcursussen

Grote speeltuin

Voor de kinderen is er een grote speeltuin (naast het W-veld) waar ze zich prima kunnen vermaken. Er is bijvoorbeeld een groot klim- en klauterkasteel, een glijbaan en een zandbak. Ook zijn er tafeltennistafels aanwezig. Verder zijn er verspreid over de camping nog een aantal speeltoestellen te vinden.

Tennisbaan / sportvelden

Er zijn veel mogelijkheden tot sporten. Je kunt gebruik maken van de tennisbaan; tennisballen en -rackets zijn te huur bij de receptie. Er is een volleybalveld, basketveld en een voetbalveld met pannakooi aanwezig op het terrein.

Groot zwembad met superglijbaan en apart kleuterbad

Het ruime openlucht zwembad is vanaf Hemelvaart elke dag geopend van 8:00 tot 20:00 uur. Het water is tot 25-26 graden verwarmd. Er is een superlange glijbaan met apart kleuterbad waar een waterspeeltuin is.

Meer informatie over het zwembad

Rugzakroutes door Nationaal Park De Alde Feanen

Naast Camping It Wiid vind je het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Alde Feanen. Vanuit hier worden er ook veel activiteiten georganiseerd met betrekking tot het natuurgebied. Een aanrader is één van de rugzakroutes die worden aangeboden. Informeer bij de balie naar de verschillende mogelijkheden (afhankelijk van leeftijd). Een leuke en leerzame gezinsactiviteit. De routes starten direct voor de camping.

Rugzakroutes