Zeilcursussen It Wiid

Tijdens de schoolvakanties in juli en augustus én in de meivakantie geven wij vanaf de camping zeillessen voor jong en oud. Voor de kinderen van 7 tot 12 jaar wordt er les gegeven in een optimist. 12 jaar of ouder? Dan stappen wij over naar de valk. Leer op een ontspannen en gezellige manier het zeilen!

Zeilcursussen Optimist

In de meivakantie en de maanden juli en augustus worden er zeillessen gegeven op It Wiid, Friesland. Wij geven cursussen in optimisten, dit zijn ideale zeilbootjes voor jeugd 7 tot en met 12 jaar. De kinderen worden de basisprincipes van het zeilen bijgebracht: peddelen met zwaard, sturen, optuigen boot, aanleggen, omslaan etc.

De cursus bestaat uit 4 dagdelen van 2 uur. ’s Morgens van 10 – 12 uur of ’s middags van 13 – 15 uur. Er doen 6 tot 10 boten mee in de cursus; in elke optimist zitten 1 of 2 kinderen en er zijn 2 instructeurs bij aanwezig. De zeillessen gaan altijd door, ook bij regen of slecht weer, eventueel wordt er dan een theorieles gegeven. Zwemdiploma en het dragen van regenkleding is noodzakelijk.

Meer informatie optimistlessen

Zeilcursussen Valk

Vanaf 12 jaar en ouder geven wij cursussen in polyvalken. Deze zeilboten zijn gaffelgetuigd en hebben een zeiloppervlakte van 16 m². De valk is 6,65 m lang en 2.00 m breed en heeft een diepgang van 0,85 m. Het zijn zeer stabiele, veilige instructieboten. De cursus bestaat uit 4 dagdelen van 3 uur. ’s Morgens van 9 – 12 uur of ’s middags van 13 – 16 uur. Er zitten 4 cursisten in de boot met 1 instructeur. Het dragen van zwemvesten en regenkleding is tijdens de cursus verplicht. Tijdens de valkcursussen worden de cursisten de basisprincipes van het zeilen geleerd: optuigen, aanleggen, sturen zeilstanden etc. Je kunt ook met jouw eigen gezin met zijn allen in één valk (max. 4 personen). De leeftijd moet wel 12 jaar of ouder zijn.

Meer informatie valklessen

Voor de beschikbaarheid of het reserveren van de zeillessen kun je contact opnemen met de receptie van It Wiid, Tel; 0511-539223. Deelname aan de zeillessen is op eigen risico. 

Prijzen cursussen

Optimist zeilles 4 x 2 uur € 130,- per persoon
Valk zeilles 4 x 3 uur € 165,- per persoon
Privé les per uur (exclusief boot) € 35,-