Optimistlessen

In de meivakantie en de maanden juli en augustus worden er zeillessen gegeven op It Wiid, Friesland. Wij geven cursussen in optimisten, dit zijn ideale zeilbootjes voor jeugd 7 tot en met 12 jaar. De kinderen worden de basisprincipes van het zeilen bijgebracht: peddelen met zwaard, sturen, optuigen boot, aanleggen, omslaan etc.

De cursus bestaat uit 4 dagdelen van 2 uur. ’s Morgens van 10 – 12 uur of ’s middags van 13 – 15 uur. Er doen 6 tot 10 boten mee in de cursus; in elke optimist zitten 1 of 2 kinderen en er zijn 2 instructeurs bij aanwezig. De zeillessen gaan altijd door, ook bij regen of slecht weer, eventueel wordt er dan een theorieles gegeven. Zwemdiploma en het dragen van regenkleding is noodzakelijk.

Programma per dag – optimisten

Dag 1, maandag
Vandaag leer je wrikken met het bootje en we leren je hoe je de optimist moet optuigen. We gaan ook al zeilen op het meertje; je vaart een 8-je en gaat overstag. Aan het eind van de les ruimen we alles weer op en leer je dus hoe je de boot weer moet aftuigen.

Dag 2, dinsdag
Vanaf vandaag ga je de boot zelf optuigen en gaan we om de boeien heen zeilen, in een parcours. Ook leer je vandaag hoe het komt dat je bootje vooruit gaat door de wind en pas op voor de gijp!

Dag 3, woensdag
Op dag drie gaan we het grote water op en varen we in een sleep weg. Bij het vlot tuig je de boot weer op en gaan we om de boeien heen zeilen op het grote meer.

Dag 4, donderdag
Op de laatste dag van de cursus herhalen we wat we tot nu toe geleerd hebben. Als je wilt, mag je een keer expres omslaan (bij mooi weer)! Aan het einde van de les ontvang je een It Wiid diploma.

Kosten: € 130,- per kind.

Ben je 12 jaar of ouder? Dan zijn onze valklessen misschien wel iets voor jou!

Meer informatie of reserveren? Neem dan contact op met de receptie (0511-539223 of info@wiid.nl)!
Deelname aan de zeillessen is op eigen risico.