Valklessen

Zeilcursus Valk

Vanaf 12 jaar en ouder geven wij cursussen in polyvalken. Deze zeilboten zijn gaffelgetuigd en hebben een zeiloppervlakte van 16 m². De valk is 6,65 m lang en 2.00 m breed en heeft een diepgang van 0,85 m. Het zijn zeer stabiele, veilige instructieboten. De cursus bestaat uit 4 dagdelen van 3 uur. ’s Morgens van 9 – 12 uur of ’s middags van 13 – 16 uur. Er zitten 4 cursisten in de boot met 1 instructeur. Het dragen van zwemvesten en regenkleding is tijdens de cursus verplicht. Tijdens de valkcursussen worden de cursisten de basisprincipes van het zeilen geleerd: optuigen, aanleggen, sturen zeilstanden etc. Je kunt ook met jouw eigen gezin met zijn allen in één valk (max. 4 personen). De leeftijd moet wel 12 jaar of ouder zijn.

Programma per dag

Dag 1, maandag
We beginnen met het leren optuigen van de boot. Je leert de benamingen: wat is een giek, gaffel, fok, grootzeil, schoten etc. Daarna gaan we direct zeilen en, afgewisseld, komt ieder aan het roer. Deze dag oefen je overstag gaan (keren van de boot) en de verschillende koersen.

Dag 2, dinsdag
De bemanning begint met het zelf optuigen van de valk. We herhalen de koersen van de eerste dag. We oefenen vandaag ook oploeven – afvallen van de wind, scherp aan de wind, gijpen en laveren.

Dag 3, woensdag
Na de boot weer zelf te hebben opgetuigd gaan we weer zeilen en herhalen van de voorgaande dagen. Je leert vandaag bovenwinds, benedenwinds, hoge wal, lage wal en langs wal.

Dag 4, donderdag
Vandaag alweer de laatste dag van de cursus. We maken een mooie zeiltocht waar de bemanning alles zelf doet. We herhalen het belangrijkste en je moet zelf aanleggen.

Kosten: € 165,- per persoon.

Ben je jonger dan 12 jaar, dan is de optimistles misschien wel iets voor jou!

Meer informatie of reserveren? Neem dan contact op met de receptie (0511-539223 of info@wiid.nl)!
Deelname aan de zeillessen is op eigen risico.