Ontdek Friesland

Prachtige fietstochten vanaf It Wiid

Fiets arrangement It Wiid

Op de fiets door Friesland: Camping It Wiid als uitvalsbasis.

Kom Friesland ontdekken op de fiets! Met camping It Wiid als uw startpunt. Na uw dagtocht komt u tot rust in één van de comfortabele vakantiehuizen of op één van de kampeerplaatsen. De camping heeft alle faciliteiten voor een complete vakantie. Haal ’s ochtends warme broodjes bij de supermarkt en geniet ’s avonds van heerlijk diner in ons eetcafé.

De omgeving van Camping It Wiid leent zich uitstekend voor mooie fietsroutes. Friesland is zo gevarieerd dat u verrast zult worden. Wij hebben enkele mooie routes voor u uitgestippeld.

Fietsarrangement: Fietsweekend of midweek op It Wiid, Friesland.

  1. Bij aankomst ontvangt u drie prachtige fietsroutes. Nog lastig kiezen als u een weekend komt! U krijgt een uitgebreide omschrijving van de route en de bezienswaardigheden die u tegenkomt.
  2. Bij minimaal 3 nachten kamperen of bij de huur van een bungalow ontvangt u 1 dag gratis fietshuur (2 personen). Evt. kunt u ook een elektrische fiets krijgen (Korting van € 7,50 op 1 dag huur. max. 2 fietsen).
  3. U ontvangt een waardebon van Eetcafé de Meerpaal: Gratis appelgebak bij 2 kopjes koffie.

(Deze kortingsactie is geldig in de maanden april, juni en september)

De volgende drie routes hebben wij voor u uitgezocht:

  • Pontjesroute naar Grou en Akkrum (natuur): Ontdek het Nationaal Park de Alde Feanen waar camping It Wiid midden in ligt. De graslanden, de uitkijktorens, de mooie fietspaden. Deze route laat u het weidse zien van Friesland. Vergezichten, mooie luchten, weilanden met koeien en het water wat je overal weer tegenkomt. Fiets richting de Veenhoop en ga via de graslanden richting Grou. Onderweg komt u twee pontjes tegen. Grou is een typische Friese watersportplaats. Geniet van een kopje koffie of vroege lunch op één van de vele terrassen. Wandel door de gezellige dorpsstraat en langs de haven. Daarna stapt u weer op de fiets naar het dorp Akkrum en Aldeboarn. Bewonder de Coopersbrug en Welgelegen. Via Aldeboarn en de Veenhoop fietst u weer richting Eernewoude.

 

  • Beetsterzwaag (historie): Karaktervol dorp aan de rand van de Friese Wouden. De oude hoofdstraat met vele historische panden getuigt van de adel die hier in de 18de en 19de eeuw rondliepen. Ontdek de prachtige tuinen die bij deze panden hoorden en nu voor iedereen toegankelijk is. Fiets richting de Veenhoop en neem hier de Pont. Via  Nij Beets komt u in Beetsterzwaag uit. U kunt uw fietsroute afwisselen met een wandeling door Beetsterzwaag. Ontdek de leuke winkels die Beetsterzwaag rijk is, geniet van een goede lunch in één van de hoogwaardige restaurants. Ook is Beetsterzwaag het dorp van de kunstenaars. Er zijn vele galeries die u kunt bezoeken.

 

  • Leeuwarden: Culturele Hoofdstad 2018 en hoofdstad van de smaak 2015 (bezienswaardigheden): Leeuwarden is bij veel mensen nog vrij onbekend. Zonde! Deze stad is zeker een bezoek waard. De binnenstad kent oude, historische panden zoals bijv. de Waag in het centrum. En wat dacht u van de Oldehove? Leeuwarden heeft zijn eigen scheve toren van Pisa! Deze toren kunt u beklimmen en geeft u een spectaculair uitzicht van Leeuwarden en omgeving. De route er naar toe is ook prachtig. U neemt de pont bij Warten of u fietst erom heen. Via Wergea bent u binnen 1,5 uur in de binnenstad. Wandel door de gezellige kerkstraat, bezoek het Fries museum of neem een kijkje in de Prinsentuin. In 2015 is Leeuwarden Hoofdstad van de smaak. Bezoek een paar eetadresjes en geniet van de Friese culinaire hoogstandjes! Daarna pakt u weer uw fiets. Nog genoeg energie? Fiets richting Tytsjerk en neem het pontje bij Suawoude. U kunt er ook voor kiezen om weer via Wergea te fietsen. In Warten kunt u nog een bezoek brengen aan de Wartenster Zuivelboerderij.

 

Boek nu uw kampeerplaats of bungalow! »

 

Brochure

Brochure aanvragen

Vul het formulier in en ontvang de digitale brochure, u kunt deze ook via de post aanvragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.