Frisse start Fries toeristisch seizoen!

Familie Bleckman van Camping It Wiid te Earnewâld, zet na 25 jaar een volgende stap in hun bedrijf met de overname van vakantiepark De Kuilart te Koudum. De jongste generatie van familie Bleckman zal per 1 mei de samenwerking met De Kuilart aangaan, en de overdracht van management zal in 2015 plaatsvinden.

Foto overname de Kuilart

Het toerisme en ondernemerschap zit Annelie (27), Wouter (24) en Huub Bleckman (22) in het bloed. Ze zijn opgegroeid op camping It Wiid en geloven stellig in de toekomst van het Fries toerisme. Ze willen het bestaande waarborgen maar ook continu verbeteren en vernieuwen.

Romke de Jong, die De Kuilart al sinds 1985 runt, heeft de camping naar de top van de Europese recreatiebedrijven gebracht. De onderscheiding van Superplatz[1] en BestCampings[2] vormden daarin het hoogtepunt. De Jong is na ruim 29 jaar echter toe aan een nieuwe uitdaging en heeft in de familie Bleckman een partij gevonden aan wie hij De Kuilart met een goed gevoel kan overdragen.

De twee campings zijn geen vreemden van elkaar en hebben veel overeenkomsten. Het zijn beide toplocaties aan De Friese Meren en grenzen aan een natuurgebied. Daarbij werken Ton Bleckman en Romke de Jong al jaren samen. Ze hebben onder andere, samen met andere recreatieondernemers, Friesland Campings en Vakantiehuizen Friesland opgericht. Deze samenwerkingen hebben als doel het beeld van Friesland als de watersportprovincie te versterken.

Zowel It Wiid als de Kuilart  blijven twee unieke vakantieparken gericht op watersportvakanties voor jong en oud!

 


[1] sinds 2007 door de Duitse ADAC

[2] door ANWB en ADAC 2013 en 2014