Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018

Even kort terug in de tijd: op 30 november 2012 werd in de halve finale door de jury besloten, dat Maastricht, Eindhoven en Leeuwarden de laatste drie overgebleven kandidaten voor de Nederlandse afvaardiging zijn. In september 2013 spreekt de jury de verlossende woorden uit: Leeuwarden is gekozen tot Culturele Hoofdstad van Europa in 2018, dit op basis van het proces en bidbook ‘Iepen Mienskip’.

Leeuwarden 2018 vormt een waar spektakel. Je maakt kennis met de gastvrijheid van de Friese gemeenschap en kunt genieten van de Friese cultuur en natuur. Ook op culinair vlak doet Friesland niet onder voor de rest van Nederland. Van jong tot oud, rijk tot arm, van stadsbewoners tot plattelanders, iedereen werkt mee aan de cultuur voor Leeuwarden 2018. We willen namelijk stappen maken voor de volledige provincie die ver na 2018 nog merkbaar zullen zijn. Ook doen er duizenden kinderen mee die zo een betere kans krijgen in de toekomst. Ook aan jou als toerist wordt gedacht. Er worden namelijk meer fantastische evenement georganiseerd in de provincie Friesland.

Projecten

Er zijn verschillende projecten opgestart voor de plannen voor de Culturele Hoofdstad in 2018. Deze projecten focussen zich op Natuur & Cultuur, Stad & Land, Lab Leeuwarden, Royal Frisian en Gemeenschap & Diversiteit. De projecten zorgen bijvoorbeeld voor theatervoorstellingen, kunstwerken die energie opleveren en digitale innovatie.

Verblijf Leeuwarden

Nog leuker is natuurlijk om ze met je eigen ogen te bekijken tijdens een bezoek aan Friesland. Wanneer je de projecten wil bezoeken, kun je meerdere dagen naar Friesland komen. Ontdek alles over de natuur, cultuur en gemeenschap van Friesland in en rondom Leeuwarden. Je kunt verblijven in één van onze vakantiehuizen of natuurlijk met eigen caravan of tent op de camping.

Ben je benieuwd naar wat de provincie Friesland en de stad Leeuwarden doen om de Culturele Hoofdstad van Europa van 2018 te zijn? Ontdek de fantastische projecten die zijn opgezet en de gezellige evenementen die de komende jaren worden georganiseerd.