Nieuw gezicht op It Wiid

Een “nieuw” gezicht Op It Wiid

Annelie Bleckman zal gedurende het komende seizoen de dagelijkse leiding overnemen van haar ouders.

Campingshoot 2015

Twee en half jaar geleden nam Annelie, samen met haar de broers Wouter en Huub,  Vakantiepark De Kuilart over. Nu na drie zomers hebben ze het gevoel alles daar op de rit te hebben en werd het tijd voor de volgende stap; het overnemen van de dagelijkse leiding op It Wiid. Wat altijd al het plan was, maar door de overname van de Kuilart wat later plaats vindt. Het was tot voor kort nog niet duidelijk wie van de drie naar It Wiid zou komen, maar de kogel is door de kerk! Annelie wordt het nieuwe gezicht op It Wiid.

Ton en Joke stoppen niet helemaal maar zullen vooral op de achtergrond opereren. Hun drie kinderen zijn al gezamenlijk eigenaar maar vormen straks ook gezamenlijk het algemeen management van de twee bedrijven. Ton en Joke kijken over hun schouders mee en zullen hun bijstaan met al hun ervaring. Alleen qua dagelijks management is nu een verdeling gemaakt, waarbij Wouter en Huub wonen en werken op de Kuilart en Annelie op It Wiid.

Een korte introductie…

Annelie is 29 jaar en samen met haar broers opgegroeid op It Wiid. Na haar VWO examen in Drachten, is ze in Groningen Bedrijfskunde gaan studeren, met als master Small Business en Entrepreneurship. “Ik wist toen al dat ik graag ondernemer wilde worden en dat de camping me er leuk leek. Na mijn studie wilde ik eerst de wereld ontdekken en zo ging ik naar Engeland en Australië voor een zeezeil cursus. Waarna ik rond heb gereisd in Australië en Nieuw Zeeland.”

Na dit avontuur ging Annelie o.a. aan het werk bij Van Lanschot en de Universiteit van Amsterdam. Bij deze laatste hielp zij ondernemende wetenschappers met het opzetten van een eigen bedrijf. “Ik vond het werk  bij de Universiteit erg leuk en wonen in Amsterdam was ook erg gezellig. Ik was al wel bezig met teruggaan; ik had bedacht nog een jaar in Amsterdam te blijven om daarna weer terug te gaan naar Friesland en mee te gaan werken op It Wiid. Alleen het liep even wat anders toen De Kuilart voorbij kwam. Die kans wilden wij zeker niet laten liggen en we zijn met z’n drieën zo in het diepe gesprongen.”

Annelie en Wouter hebben een half jaar goed nagedacht over wie waar heen zou gaan. Huub zou sowieso al op De Kuilart blijven want hij zal voornamelijk verantwoordelijk zijn voor de horeca daar. “Een beslissing maken was wel even lastig want je wilt niet voor de ander een keuze maken. Zowel Wouter als ik konden meerdere voor- en nadelen voor beide bedrijven opnoemen. Beide bedrijven zijn mooi en eigenlijk maakt het ook niet veel uit. Uiteindelijk had ik een lichte voorkeur voor It Wiid en had Wouter een lichte voorkeur voor De Kuilart.”

Terug gaan naar It Wiid voelt voor Annelie als thuiskomen maar is ook nieuw en anders. Zo is het natuurlijk jaren haar thuis geweest maar nu zal ze de leiding overnemen van haar ouders. Ook gaat Annelie samenwonen op It Wiid met haar vriend Rutger, die ook een eigen bedrijf heeft. “Ik heb er zeker zin in, het is weer een nieuwe stap. Mijn ouders zijn altijd een voorbeeld voor ons en nu ga ik ineens hun bedrijf waar ze 27 jaar aan hebben gewerkt overnemen. Ik ben benieuwd hoe dat gaat. It Wiid is een mooi bedrijf, de omgeving is prachtig, het personeelsteam van It Wiid is een geoliede machine en mijn ouders zijn een goed voorbeeld. Vaak zit ik met ze op een lijn dus volgens mij moet het helemaal goed komen. Samen zullen we er voor zorgen dat de kwaliteit hoog blijft en dat al onze gasten heerlijk van hun vakanties kunnen genieten.”

Meer interviews:

In gesprek met Annelie, Huub en Wouter

In gesprek met familie Bleckman 2014