De omgeving van Camping It Wiid

Jouw vakantieverblijf, Camping en Buitenplaats It Wiid, liggen in het hart van Friesland. Mogelijkheden te over om wat meer van Friesland te zien dan alleen de beroemde meren. Wat dacht je van een dagje naar de Waddeneilanden of gezellig winkelen in een van de fraaie Friese steden. Wij hebben de activiteiten voor je onderverdeeld in 5 categorieën. Of je nu zin hebt in een dagje wandelen of museums bekijken, er is altijd wat te doen in de omgeving van It Wiid.

Lees hieronder een stukje over onze tips. Wanneer je geïnteresseerd bent kun je verder lezen en ontdekken door op het plaatje te klikken

Familieactiviteiten:

Kom je met jouw gezin of familie naar Earnewâld en wil je alvast ontdekken wat er te doen is? Dat kan! Wij laten je graag de leukste activiteiten en dagjes uit voor de hele familie zien. Zoals een dagje naar Aqua Zoo of de Duinen Zathe.

Friese Elfsteden(tocht):

Denk je aan Friesland dan denk je aan de Elfstedentocht en de Friese Elfsteden. Camping It Wiid is gelegen in het hart van Friesland en daarom de ideale uitvalsbasis om alle Friese elfsteden te bezoeken. Graag zetten wij de steden voor je op een rijtje.

Natuur activiteiten:

Gelegen midden in Nationaal Park De Alde Feanen is er volop te doen in de natuur bij Camping It Wiid. Maak een mooie wandeling door de Jan Durkspolder, kano door de petgaten of ga met de kinderen het kikkerpad op en ontdek alles over de insecten. Maar ook voor de fietsfanaten zijn er volop mogelijkheden. Fiets bijvoorbeeld de 8 van Grou of ga een dagje naar één van de Waddeneilanden. Hieronder geven wij je de leukste tips!

Cultuur activiteiten:

Met Leeuwarden als Culturele Hoofdstad van 2018 is het onmiskenbaar dat de Friese Cultuur noemenswaardig is. Wij geven je graag onze culturele tips in de omgeving van Camping It Wiid om zo kennis te maken met de Friese Cultuur. Ontdek bijvoorbeeld de geschiedenis van Friesland in het Fries Museum of leer alles over Skûtsjes in het Skûtsjesmuseum.