De Friese Elfsteden

Denk je aan Friesland dan denk je aan de elfstedentocht en de Friese elfsteden. Camping It Wiid is gelegen in het hart van Friesland en daarom de ideale uitvalsbasis om alle Friese elfsteden te bezoeken. Graag zetten wij de steden voor je op een rijtje.

De Friese Elfsteden

De sporen van het rijke handelsverleden en de vroegere zeevaart zijn in de steden overal zichtbaar. Elke stad heeft bovendien haar eigen charme, en ook de grootte verschilt. Waar de stad Sloten slechts 900 inwoners telt heeft Leeuwarden er meer dan 90.000. Deze elf steden bezoeken is Friesland pas écht beleven! Ten slotte, zijn er dankzij de rijke historie vele bezienswaardigheden in deze steden en zijn ze dan ook allemaal zeker een bezoek waard.

De Elfstedentocht

Het weer staat schaatsen vaak niet toe, maar minstens zo bijzonder is de route te voet, fietsend, varend, zwemmend of met de auto af te leggen. Daarnaast hebben al deze steden vanaf 2018 een eigen fontein dankzij Culturele Hoofdstad 2018. Daarmee kunt u altijd de Friese Elfsteden fonteinen route afleggen.