Familieactiviteiten

Kom je met jouw gezin of familie naar Earnewâld en wil je alvast ontdekken wat er te doen is? Dat kan! Wij laten je graag de leukste activiteiten en dagjes uit voor de hele familie zien. Scroll snel naar beneden om al onze tips te bekijken!

Aqau zoo-Leeuwarden:

Aqua Zoo Leeuwarden is een groene en waterrijke dierentuin. In het hele park zijn beekjes en vijvers te vinden waarin onder andere Canadese bevers, Zuid-Amerikaanse Tapirs, en gewone zeehonden een duik kunnen nemen. Het park heeft meerdere doorloopverblijven zoals voor beide pinguïnsoorten, het lemureneiland en het kangoeroe-eiland. Voor kinderen zijn er langs de hele route avonturenpaadjes te vinden en bij beide horecapunten is een speeltuin. Verder is er ook een kinderboerderij met onder andere dwerggeiten en cavia’s. Een van de grote waterplassen in het park is een roeivijver, hier kunnen bezoekers vrij roeien langs onder andere de flamingo’s. Dagelijks zijn er ook educatieve presentaties bij o.a. de pinguïns ,wasberen, ijsberen, lemuren en tapirs. Sinds 2022 is ook de tijger te vinden in Aqua zoo!

Kameleondorp-Terherne:

Altijd al eens op een onbewoond eiland willen stranden? Van lekker picknicken en genieten van de natuur en rust kun je er ook lekker vies worden, survivallen, in bomen klimmen en het moeras trotseren. Op het Avonturen Eiland van Kameleon Terherne beleef je de leukste avonturen. 

Het eiland biedt volop natuurlijke uitdagingen aan jong en oud, een nat en vies pak of een schram loop je zomaar op.

De dag begint met een boottocht naar het eiland waar je vervolgens naar hartenlust kunt genieten, spelen, leren en beleven, lekker basaal in de natuur. Rustig  genieten met een kopje koffie of een kleine hap kan bij de Opkikker. Let op! Er is geen pin aanwezig, dus neem contant geld mee.

Eise Eisinga Planetarium-Franker:

De Planetariumkamer is waar het allemaal ‘om draait’ in het Eise Eisinga Planetarium. Het model van de zon met de 6 planeten die eromheen draaien, werkt nog steeds. Daarmee is het het oudste werkende planetarium ter wereld. Bij uw bezoek krijgt u uitleg in de Planetariumkamer. Deze uitleg duurt ongeveer 15 minuten. De rest van het museum, waaronder het raderwerk, kunt u op eigen gelegenheid ontdekken.

Duinen zathe-Appelscha:

Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe staat voor een dag vol plezier. Het is een stoer en overzichtelijk park voor een compleet en betaalbaar dagje uit met het gezin. Het populaire verkeerspark is onderdeel van Duinen Zathe. Hier kun je zelfs je eigen rijbewijs halen.

Fries Museum-Leeuwarden:

Het museum is dé culturele hotspot van het Noorden. Verrassende, steeds wisselende tentoonstellingen vertellen verhalen van Middeleeuwen tot M.C. Escher. Laat je onderdompelen in Friesland: van de unieke Hindelooper stijlkamer en de strijd met het water tot toonaangevend design en meesters als Rembrandt en Sir Lawrence Alma-Tadema. In het Fries Verzetsmuseum hoor je verhalen die raken, confronteren en aan het denken zetten. Over verzet en vervolging in de Tweede Wereldoorlog, maar ook over vrijheid anno nu. Op de derde verdieping bewonder je verse hedendaagse kunst van bekende en up-and-coming kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Fries Natuurmuseum-Leeuwarden:

Van de kleinste bij tot het enorme skelet van een potvis: in het Natuurmuseum Fryslân ontdek je van alles over de natuur. Steeds wisselende tentoonstellingen en een uitgebreid programma met diverse activiteiten zorgen ervoor dat er altijd iets nieuws te beleven is.