Wandelroutes

Wandelen door polders, langs boomwallen en ooievaarsnesten

Wandelroute Jan Durkspolder (8 KM)

Vanaf de camping loopt u richting het eerste kruispunt (bij de afslag naar het bungalowpark). U ziet aan uw rechterhand een houten klaphek, deze gaat u door. U bevindt zich nu in de Jan Durkspolder. U kunt hier de oranje/gele paaltjes volgen voor het volgen van de route. Tijdens de route komt u twee vogelkijkhutten tegen, hier kunt u diverse vogelsoorten spotten dus een stop is zeker de moeite waard. Ook passeert u uitkijktoren Romsicht, als u de trappen op gaat hebt u een prachtig uitzicht over de Alde Feanen.

Wandelroute Wikelslan (6 KM)

Aan de andere kant van het dorp Earnewâld bevindt zich een prachtig stuk natuurgebied waar u naar hartelust kunt wandelen. Wandelroute Wikelslan neemt u mee langs de ooievaarsnesten, vogelkijkhutten en opnieuw een mooie uitkijktoren om het hele Wikelslan te kunnen bekijken.

Vanaf de camping slaat u de eerste afslag naar links, richting het bungalowpark. Tijdens de zomerperiode kunt u vanaf het einde van deze weg de pont pakken richting het dorp. U komt uit in Earnewâld, hier loopt u rechtdoor over de Dominee Offerhausweg. U loopt via deze weg het dorp uit richting de parkeerplaats van het Wikelslan. Eenmaal aangekomen volgt u de rode paaltjes om de route te vervolgen.

Wilt u de route lopen tijdens de winter? Wandel dan via het bungalowpark en de fietsbrug richting het natuurgebied. Eenmaal over de fietsbrug volgt u het weggetje en slaat u linksaf. U komt nu bij een kruising, hier gaat u rechtsaf. Aan u linkerhand ziet u de ingang van het natuurgebied. Volg de rode paaltjes voor de route.

Rondje Earnewâld en Alde Feanen (11km)

Wilt u graag al het moois dat de Alde Feanen te voet te bieden heeft bekijken? Volg dan deze route. Op de 11 kilometer komt u door de Jan Durkspolder, door het Wikelslan en langs de Lange sloot; een prachtige route! Vanaf de camping gaat u richting het eerste kruispunt (bij de afslag naar het bungalowpark). Hier slaat u linksaf richting het bungalowpark. Loop het bungalowpark helemaal over richting de fietsbrug, en vervolg het weggetje tot aan de koaidyk. Hier slaat u linksaf. Bij de volgende driesplitsing gaat u naar rechts, waarna u aan uw linkerhand de ingang van het Wikelslan ziet. Volg tijdens de route de paarse paaltjes.

Tijdens de route zult u vogelkijkhutten, ooievaars en een uitkijktoren tegenkomen; geniet van de rust en de drassige veengrond. Aan het einde van de paarse route loop u, met de lange sloot aan uw rechterhand, weer terug naar het dorp Earnewâld. Houdt hier de bordjes voor de pont aan om weer terug te komen bij het bungalowpark en de camping.

Loopt u de route in de winter? Dan vaart het pontje niet. U kunt het dorp Earnewâld dan helemaal uitlopen, waardoor u weer bij de driesplitsing uitkomt. Sla hier rechtsaf, u ziet na een stukje lopen aan uw rechterhand het weggetje van de fietsbrug weer.

Meer routes?

Op zoek naar andere of meer routes? Via www.earnewald-routes.nl vindt u nog veel meer.