Wandelroutes

Wandelen door polders, langs boomwallen en ooievaarsnesten

Wandelroute Jan Durkspolder (8 KM)

Vanaf de camping loop je richting het eerste kruispunt (bij de afslag naar het bungalowpark). Je ziet aan jouw rechterhand een houten klaphek, deze ga je door. Je bevindt je nu in de Jan Durkspolder. Je kunt hier de oranje/gele paaltjes volgen voor het volgen van de route. Tijdens de route kom je twee vogelkijkhutten tegen, hier kun je diverse vogelsoorten spotten dus een stop is zeker de moeite waard. Ook passeer je uitkijktoren Romsicht, als je de trappen op gaat heb je een prachtig uitzicht over de Alde Feanen.

Wandelroute Wikelslan (6 KM)

Aan de andere kant van het dorp Earnewâld bevindt zich een prachtig stuk natuurgebied waar je naar hartelust kunt wandelen. Wandelroute Wikelslan neemt je mee langs de ooievaarsnesten, vogelkijkhutten en opnieuw een mooie uitkijktoren om het hele Wikelslan te kunnen bekijken.

Vanaf de camping sla je de eerste afslag naar links, richting het bungalowpark. Tijdens de zomerperiode kun je vanaf het einde van deze weg de pont pakken richting het dorp. Je komt uit in Earnewâld, hier loop je rechtdoor over de Dominee Offerhausweg. Je loopt via deze weg het dorp uit richting de parkeerplaats van het Wikelslan. Eenmaal aangekomen volg je de rode paaltjes om de route te vervolgen.

Wil je de route lopen tijdens de winter? Wandel dan via het bungalowpark en de fietsbrug richting het natuurgebied. Eenmaal over de fietsbrug volg je het weggetje en sla je linksaf. Je komt nu bij een kruising, hier ga je rechtsaf. Aan je linkerhand zie je de ingang van het natuurgebied. Volg de rode paaltjes voor de route.

Rondje Earnewâld en Alde Feanen (11km)

Wil je graag al het moois dat de Alde Feanen te voet te bieden heeft bekijken? Volg dan deze route. Op de 11 kilometer kom je door de Jan Durkspolder, door het Wikelslan en langs de Lange sloot; een prachtige route! Vanaf de camping ga je richting het eerste kruispunt (bij de afslag naar het bungalowpark). Hier sla je linksaf richting het bungalowpark. Loop het bungalowpark helemaal over richting de fietsbrug, en vervolg het weggetje tot aan de koaidyk. Hier sla je linksaf. Bij de volgende driesplitsing ga je naar rechts, waarna je aan jouw linkerhand de ingang van het Wikelslan ziet. Volg tijdens de route de paarse paaltjes.

Tijdens de route zul je vogelkijkhutten, ooievaars en een uitkijktoren tegenkomen; geniet van de rust en de drassige veengrond. Aan het einde van de paarse route loop je, met de lange sloot aan jouw rechterhand, weer terug naar het dorp Earnewâld. Houdt hier de bordjes voor de pont aan om weer terug te komen bij het bungalowpark en de camping.

Loop je de route in de winter? Dan vaart het pontje niet. Je kunt het dorp Earnewâld dan helemaal uitlopen, waardoor je weer bij de driesplitsing uitkomt. Sla hier rechtsaf, je ziet na een stukje lopen aan jouw rechterhand het weggetje van de fietsbrug weer.

Meer routes?

Op zoek naar andere of meer routes? Via www.earnewald-routes.nl vind je nog veel meer.