Natuuractiviteiten

Gelegen midden in Nationaal Park De Alde Feanen is er volop te doen in de natuur bij Camping It Wiid. Maak een mooie wandeling door de Jan Durkspolder, kano door de petgaten of ga met de kinderen het kikkerpad op en ontdek alles over de insecten. Maar ook voor de fietsfanaten zijn er volop mogelijkheden. Fiets bijvoorbeeld de 8 van Grou of ga een dagje naar één van de Waddeneilanden. Hieronder geven wij je de leukste tips!

Genieten in Friesland start bij Camping It Wiid, met wandelen, fietsen of varen in natuurgebied de Alde Feanen. Dit natuurgebied van +/- tweeduizend hectare bestaat uit kleine en grote plassen met eilandjes en vaarwater. Dit ruime en diverse natuurgebied maakt de Alde Feanen geschikt voor jong en oud. Het is zelfs zo dat ‘It Pettebosk’ een gedeelte rolstoel vriendelijk is. Doordat hier brede gras paden liggen is het mogelijk een het natuurgebied in te trekken. Ook mindervalide gasten kunnen dus genieten van natuurgebied de Alde Feanen.

Bekijk hier onze aanbevolen routes

Camping It Wiid is gelegen in het Friese meren gebied, tussen Leeuwarden en Drachten in nationaal park de Alde Feanen en is daarom ideaal voor visliefhebbers. Vissen kan naar hartenlust in de Alde Feanen, een waterrijk gebied.

Meer lezen over vissen in de omgeving van Camping It Wiid? Lees dan hier verder.

Camping It Wiid is gelegen midden in natuurgebied de Alde Feanen. Dit gebied is sinds februari 2000 het 16e Nationaal Park van Nederland. De Alde Feanen is 2187 hectare groot. Het gebied heeft de status van Nationaal Park gekregen omdat het zo waardevol is en bescherming verdient.
In het Nationaal Park is van alles te doen. Je kunt gaan wandelen door de Jan Durkspolder, gaan fietsen met een knooppuntenkaart of kanoroute Roepend Riet proberen. Op deze pagina geven we je een overzicht van de mogelijke activiteiten.

Meer informatie over het Nationale park kun je hier vinden.