Vissen in Friesland

Vissen in Friesland?

Camping It Wiid is gelegen in het Friese meren gebied, tussen Leeuwarden en Drachten in nationaal park de Alde Feanen en is daarom ideaal voor visliefhebbers. Vissen in Friesland kan naar hartelust in de Alde Feanen, een waterrijk gebied. Het is alleen toegestaan om te vissen in de vrij bevaarbare wateren en dus niet in afgesloten gebieden. Natuurlijk moet men in het bezit zijn van een geldige vergunning. Tijdens het seizoen zijn deze te verkrijgen in de supermarkt op de camping (in de winter gesloten; informeer naar de actuele openingstijden). Tevens verkoopt deze supermarkt aas (maden en wormen) en is er een ruim aanbod van vismateriaal.

Meer informatie vispassen

Vissen in Friesland vanaf het water? Bij bootverhuur It Wiid boek je direct jouw boot en geniet je nog meer van het viswater.

Diverse vissoorten in Friesland

In het water rondom It Wiid zwemmen de meest voorkomende zoetwatervissen zoals snoek, karper en baars. Op de landtong vis je direct vanaf jouw plek in de Fokkesloot. Maar ook op veld A en veld Q vis je direct vanaf jouw plek. Op andere plaatsen is het viswater nooit ver weg. Vanaf de kant heb je een uitstekende locatie om samen te vissen en zelfs onderling een viswedstrijd te houden.

Kamperen of huren

Wil je komen vissenbekijk de kampeer– en verhuurmogelijkheden op It Wiid. Vanaf de landtong vis je direct vanuit jouw voortent! Maar wij hebben meer plekken direct aan het water zoals veld A of veld Q. Ook de vakantiehuizen hebben een prachtige ligging aan of nabij het water. De woningen op de Buitenplaats liggen allemaal direct aan het viswater en hebben bijna allemaal een eigen aanlegsteiger.

Beste locatie van Friesland

  • Veel huurmogelijkheden van vakantiewoningen en chalets
  • Kamperen direct aan het water
  • Veel voorkomende zoetwater vissen
  • Prachtig natuurgebied De Alde Feanen
  • 5 sterren voorzieningen op het park zelf
  • Ruime kades om te vissen

Kortom vissen in Friesland doe je op Camping en Buitenplaats It Wiid!

Vissen in de Alde Feanen – VisTV

Bekijk alle mogelijkheden van een verblijf aan het water