Skûtsjesilen

Altijd al een keer naar het  Skûtsjesilen willen kijken? Kom het beleven in Eernewoude! Ook deze zomer strijden de skûtsjes weer om de eer. Een prachtig gezicht!

Traditiegetrouw starten de skûtsjes op zaterdag in Grou (45 minuten varen of 15 minuten in de auto vanaf Eernewoude). Op maandag zeilen zij op de Veenhoop (10 minuten op de fiets!) en op dinsdag in Eernewoude. Frieser dan dit wordt het niet. Kom kamperen of boek een woning en beleef Friesland op haar best!

In 2020 wordt het SKS Skûtsjesilen gehouden op:

Zaterdag 18 juli: Grou
Maandag 20 juli: De Veenhoop
Dinsdag 21 juli: Eernewoude

Huur tijdens het skûtsjesilen een vakantiewoning

Tijdens het skûtsjesilen verblijft u in één van onze vele vakantiewoningen of chalets. Wij verhuren 4-persoons, 6-persoons en 8-persoons vakantiehuizen zowel op Camping It Wiid als Buitenplaats It Wiid. Bekijk onze verschillende accommodaties en maak uw keuze!

Vakantiehuizen Buitenplaats

Op Buitenplaats It Wiid liggen alle vakantiewoningen aan het water en hebben nagenoeg alleen een eigen aanlegsteiger. Wij maken onderscheid in drie types: Wald (4-persoons), Wetter (6-persoons) en Wiid (8-persoons). Ook verhuren wij diverse woningen aan de buitenrand met schitterend uitzicht.

Bungalows Buitenplaats

Vakantiehuizen camping

Op Camping It Wiid verhuren wij 4-persoons chalets, 6-persoons en 8-persoons vakantiehuizen. De chalets zijn nieuw en verhuren wij sinds april 2018. De vakantiehuizen staan rondom een haven en hebben allen een eigen ligplaats. Een paar woningen (5 t/m 10) staan direct aan de Fokkesloot en geniet u een hele dag van de langsvarende boten.

Bungalows camping

Historie Skûtsjesilen

De Sintrale Kommisje Skûtsjesilen (afgekort SKS) is in 1945 opgericht als organisatie van de jaarlijkse zeilwedstrijden op de Friese meren met historische vrachtzeilschepen. Tot 1945 werd er bij het Skûtsjesilen gezeild in diverse watersportplaatsen, maar was er geen overkoepelende organisatie. De SKS heeft in de loop der jaren steeds meer centrale taken gekregen, terwijl de plaatselijke wedstrijden nog steeds worden georganiseerd door lokale wedstrijdcommissies (onder de SKS-vlag). De SKS regelt onder meer de jurering tijdens de wedstrijden, de afzetting van het wedstrijdveld, de start en finish (met een startschip) en de meeste contacten met de media. Wijzigingen in het algemeen reglement (onder andere wat betreft de originaliteit van de schepen) hebben de afgelopen jaren nogal eens voor opschudding gezorgd.