Vakantiehuis in natuurgebied

Op zoek naar een vakantiehuis in één van de mooiste natuurgebieden van Nederland?

Vakantiepark It Wiid ligt midden in Nationaal Park De Alde Feanen; het laatste Nationaal park van Nederland. Het park is geheel omringd door water en natuurgebied. De vakantiehuizen op de Buitenplaats liggen direct aan het water met eigen aanlegsteiger; de vakantiehuizen op de camping liggen rondom een haven en enkele direct aan de Fokkesloot.

Via uw vakantiehuis loopt of vaart u direct het natuurgebied in, met haar vogels en zoogdieren. Een natuurgebied dat u zeker eens moet bezoeken!

Vakantiepark It Wiid is gelegen midden in natuurgebied de Alde Feanen. Dit gebied is sinds februari 2000 het 16e Nationaal Park van Nederland. De Alde Feanen is 2187 hectare groot. Het gebied heeft de status van Nationaal Park gekregen omdat het zo waardevol is en bescherming verdient. Men vindt er grote plassen, petgaten, rietvelden, trilvenen, schraallanden, dotterbloemhooilanden en blauwgraslanden. Diverse landschaps- en vegetatietypen zijn er te vinden, elk met hun eigen planten- en dierenwereld. Zo worden er meer dan vierhonderd plantensoorten en meer dan honderd soorten broedvogels aangetroffen.

Naast vakantiepark It Wiid bevindt zich het bezoekerscentrum van het natuurgebied, zeker een bezoek waard!

Bezoekerscentrum naar It Wiid:

Wil je er ook op uit in dit unieke natuurgebied, dan kan je bij de balie van het bezoekerscentrum vragen naar excursies, jeugdactiviteiten, rugzakroute, fiets- en wandelroutes. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.np-aldefeanen.nl en in de activiteitenkalender. In de tuin van het bezoekerscentrum vind je een grote speeltuin voor de kinderen.

Ontdek ook: ‘Betty de bij’- speurtocht in doe-en beleeftuin!

Ontdek nu de wereld van kriebelbeestjes! Deze nieuwe speurtocht met Betty de Bij is te verkrijgen aan de balie in het bezoekerscentrum en speciaal gemaakt voor de jonge avonturier. Geschikt voor de leeftijd van 4 t/m 6 jaar. Meer informatie is verkrijgbaar bij onze baliemedewerkers.