Zit uw vraag er niet bij?

Mail of bel ons!

Veel gestelde vragen

Algemeen:

LET OP: In 2019 is het TV systeem op Camping It Wiid geheel over gegaan naar digitale televisie. 

U kunt ons signaal ontvangen indien uw TV een DVB-C ontvanger heeft. Ook dient de TV aangesloten te worden met een goede COAX/CAI kabel. Bij aankomst dient kunt u de zenders vinden door uw tv opnieuw in te stellen via ‘eerste instelling’ of ‘opnieuw instellen’.  Bij aankomst ontvangt u een handleiding met tips voor het instellen. Lukt het niet of bij vragen? Neem contact op met de receptie.

1. Is er internet op het park?
Op de camping is internet. Bij een kampeerplaats krijgt 1 gratis code per gezin. In de accommodaties heeft u onbeperkt toegang (eigen router) Meer codes nodig? Deze kunt u bijkopen op de receptie. Op de Buitenplaats hebben alle woningen gratis internet.

2. Mag er op het park gebarbecued worden?
Er mag gebarbecued worden. Kampvuren zijn niet toegstaan.

3. Hoe is het Openbaar vervoer in de omgeving van Earnewald?
Er is geen halte in het dorp. Wel kunt u opgehaald worden door de buurtbus; deze brengt u bij de bushalte aan de N31 (Drachten-Leeuwarden). De belbuurtbus rijdt alleen op verzoek. (Tel. 0800-2802802)

4. Is er een wasserette op het park?
De wasserette bevindt zich op de Camping naast het Kwetternest en op de Buitenplaats bij de trailerhelling. Een munt voor de wasmachine kost € 5,- en is verkrijgbaar bij de receptie.
Tevens  kunt u hier voor de droogautomaat muntjes  € 2,50 en zeeptabletten €1,- kopen.

Kamperen:

1. Wat zijn de aankomst- en vertrektijden op de camping?
U kunt vanaf 13:00 uur op uw plek. U dient vóór 12.00 uur weer te vertrekken.

2. wat zijn de aankomst- en vertrekdagen op de camping?
In het hoogseizoen zijn de wisseldagen op vrijdag en zaterdag. Buiten deze weken kan daar van afgeweken worden. Op de standaard plaatsen (veld X en Z) zijn de wisseldagen maandag t/m zondag!

3. Zijn huisdieren toegestaan?
U mag 1 huisdier per plek meenemen. Gevechts-en bewakingshonden zijn niet toegestaan. Er zijn geen honden toegestaan in de woningen op de camping. Op de Buitenplaats zijn enkele woningen waar wel een huisdier mee mag.

4. Zijn partytenten toegestaan?
Partytenten zijn niet toegestaan.

5. Mogen wij bezoekers ontvangen en zo ja, wat zijn de regels?
Bezoek is welkom. Echter, zij mogen niet parkeren op het kampeerterrein. De auto kan geparkeerd worden op het bezoekersparkeerterrein voor de camping (kosten €2,00)

6. Hoeveel bijzettentjes mogen wij meenemen?
In principe mogen er twee tentjes bij staan. Meerdere graag in overleg.

7. Moeten wij betalen voor de douche?
Douchen is inbegrepen in het stageld. U heeft geen munten o.i.d. nodig

8. Zijn er ook activiteiten voor de jeugd vanaf 16 jaar?
Gedurende het hoogseizoen juli en augustus worden er diverse activiteiten geregeld voor de jeugd t/m 16 jaar. Er wordt veel gevaren en gevist. Er is een kroeg in het dorp maar verder  zijn er in de directe omgeving van Earnewald weinig uitgaansgelegenheden.

Vakantiehuizen:

1. Wat zijn de aankomst- en vertrektijden van de accommodaties?
U bent vanaf 15:00 uur welkom. De receptie is tot 18:00 uur geopend. bent u later dan 18:00 uur, neem dan even contact op met de receptie (0511-539223). Tijdens de drukke incheckdagen (Hemelvaart, Pinksteren, zomervakantie) is de receptie tot 20:00 uur geopend.
U dient voor 10:00 uur de sleutel in te leveren. Dit kan evt. ook ’s avonds in de daarvoor bestemde brievenbus. 

2. Dienen wij een borg te betalen voor de woning?
U hoeft geen borg te betalen. Wel vult u een eenmalige machtiging in t.w.v. € 100,-. Deze wordt alleen gebruikt als er daadwerkelijk schade is gemaakt of extra schoonmaakkosten worden gemaakt (afwas laten staan, vuilniszakken laten staan, bedlinnen niet afhalen)

3. Zijn huisdieren toegestaan?
In enkele woningen op Buitenplaats It Wiid zijn huisdieren toegestaan. In de woningen op de camping zijn geen huisdieren toegestaan.

Bootverhuur:

Dienen wij een borg te betalen bij het huren van een boot?
U hoeft geen borg te betalen; wel dient u een eenmalige machtiging in te vullen t.w.v. € 250,-. Deze wordt alleen gebruikt bij daadwerkelijke schade. Verder maken wij een kopie van uw paspoort/ ID kaart of rijbewijs.

Heb ik een vaarbewijs nodig?
U heeft geen vaarbewijs nodig bij onze verhuurboten.

Brochure

Brochure aanvragen

Vul het formulier in en ontvang de digitale brochure, u kunt deze ook via de post aanvragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.