Voorjaarsvakantie tijdens Corona

Vakantieperiodes in tijden van Lockdown zien er anders uit dan normaal. Musea, zwembaden en restaurants zijn gesloten… De kinderen zijn al weken thuis en missen hun schoolritme. De schermtijd is hoger dan gemiddeld. Als gezin is het soms lastig om er toch weer iets van te maken in deze periode.

Toe aan verandering op een veilige manier? Kom een weekend of midweek naar Friesland. Wordt verrast door de omgeving, ontdek de provincie en Nationaal Park De Alde Feanen. Wij hebben luxe vakantiewoningen (met gratis internet!) met prachtige ligging aan het water, in het hart van Friesland. Wij geven u graag tips om deze vakantie samen, gezond en gezellig door te komen.

Tips tijdens de voorjaarsvakantie:

Miniature-walk Leeuwarden

maak een superleuke stadswandeling in het centrum van Leeuwarden. ga op zoek naar de miniatuur poppetjes die verstopt zijn in gevels, muren en hekwerken. De één is aan het bergbeklimmen en de ander ligt op een strandstoel. Ondertussen geniet je van de prachtige binnenstad en neem je een take-away koffie of warme chocolademelk. De route vind je op de website: https://miniaturepeopleleeuwarden.nl/route/

Spot de Big Five in de Alde Feanen

je hoeft niet naar Afrika om de big five te spotten! It Wiid ligt midden in Nationaal Park De Alde Feanen; een natuurgebied met een gevarieerd flora en fauna waar je prachtig kunt wandelen en varen. Spot samen met je kinderen de big five:

  • Zeearend
  • Ree
  • Roerdomp
  • Aalscholver
  • Ooievaar

Meer informatie vind je op de website van NP Alde Feanen: https://www.np-aldefeanen.nl/over-het-park/op-zoek-naar-de-big-five-van-de-alde-feanen/

Bezoek de waddenkust: UNESCO Werelderfgoed

Sinds juni 2009 behoort de Waddenzee tot UNESCO Werelderfgoed. Daarmee staat de Waddenzee op gelijke voet met wereldberoemde natuurgebieden als Yellowstone  in de Verenigde Staten, het Great Barrier Reef in Australië en de Kilimanjaro in Tanzania. Kortom, een natuurgebied wat je gezien moet hebben! Rijd met de auto naar Paesens Moddergat, en loop de dijk af. het uitzicht is prachtig! het dorp En na een prachtige wandeling haal je uiteraard een lekker visje in de haven van Lauwersoog. Of rijd nog even naar “de dames” in Holwerd, onderdeel van het kunstproject Sense of Place.

Elfsteden beleving

Friesland staat natuurlijk ook bekend om de Elfstedentocht. En hoewel die op het ijs al even niet meer is gereden, wordt deze tocht ook gefietst, gewandeld, gesupt, gekanood, gestept en zelfs gezwommen! Iets minder sportief? Pak dan lekker de auto of de motor en bezoek een paar van deze prachtige stadjes. Sinds 2018 hebben alle steden hun eigen, unieke fontein (project Culturele Hoofdstad Leeuwarden). Instagram foto’s gegarandeerd!

Rust en ruimte in Friesland

Natuurlijk is het ook gewoon heerlijk om even in een andere omgeving te genieten van quality time met het gezin. Friesland is schoon, ruim en groen. Haal samen een frisse neus (diverse wandelroutes direct vanaf het park) en kruip daarna op de bank voor een leuke film of doe een spelletje aan de grote keukentafel. Een andere leefomgeving geeft u en uw gezin weer even een nieuwe boost!

Boek een vakantiewoning

Maak er iets van tijdens deze Corona periode en kom samen met uw gezin veilig genieten in één van onze vakantiewoningen. Hond mee? Dat kan in de woningen op de Buitenplaats.