Watersportcamping Friesland

Watersportcamping in Friesland gezocht? Maak dan eens kennis met Camping It Wiid in Eernewoude. Een prachtig gelegen camping in het hart van de Friese meren. Een uitstekende uitgangsbasis voor iedere watersporter. Vanaf Camping it Wiid kan prachtig worden gevaren met o.a. zeilboten, motorboten, sloep of kano’s. Er zijn ook goede verbindingen naar andere Friese plaatsen, zoals Grou, Leeuwarden en Sneek. U kunt uw eigen boot meenemen maar natuurlijk ook een boot huren via onze receptie.

4 sterren watersportcamping in Friesland

Camping It Wiid is een 4 sterren watersportcamping in Friesland met uitstekende faciliteiten; verwarmd buitenbad met glijbaan, moderne sanitairgebouwen met vloerverwarming, bootverhuur, zeilschool en in de zomervakantie een animatieteam. U en uw kinderen hoeven zich dan ook zeker niet te vervelen tijdens uw verblijf op Camping It Wiid. Kortom: It Wiid is een camping waar u ontspanning, rust en ruimte vindt maar waar tegelijkertijd de gezelligheid niet ontbreekt.

Bootverhuur Eernewoude

Sloepen, polyestervalken, polyestervletten, optimisten en kano’s, boten welke u kunt huren bij Bootverhuur Eernewoude. In het hart van het unieke merengebied van Friesland, tussen Leeuwarden en Drachten, vindt u Bootverhuur Eernewoude op Camping It Wiid.  Er zijn ook goede verbindingen naar andere Friese plaatsen, zoals Grou, Leeuwarden en Sneek.  Wij verhuren sloepen, valken, motorboten, optimisten en kano’s. Uiteraard kunnen visliefhebbers hun hart ophalen en hun hengeltje uitgooien.

Bootverhuur Eernewoude

Zeillessen

Tijdens de schoolvakanties in juli en augustus geven wij vanaf de camping zeillessen voor jong en oud. Voor de kinderen tot 12 jaar wordt er les gegeven in een optimist. 12 jaar of ouder? dan stappen wij over naar de valk. Leer op een ontspannen en gezellige manier het zeilen!

Zeilcursussen Optimist

In de maanden juli en augustus worden er zeillessen gegeven op It Wiid, Friesland. We geven cursussen in optimisten, dit zijn ideale zeilbootjes voor jeugd tot en met 12 jaar. De kinderen worden de basisprincipes van het zeilen bijgebracht: peddelen met zwaard, sturen, optuigen boot, aanleggen, omslaan etc.

De cursus bestaat uit 4 dagdelen van 2 uur. ’s Morgens van 10 – 12 uur of ’s middags van 13 – 15 uur. Er doen 6 tot 10 boten mee in de cursus; in elke optimist zitten 1 of 2 kinderen en er zijn 2 instructeurs bij aanwezig. De zeillessen gaan altijd door, ook bij regen of slecht weer, eventueel wordt er dan een theorieles gegeven. Zwemdiploma en het dragen van regenkleding is noodzakelijk.

Zeilcursussen Valk

Vanaf 12 jaar en ouder geven wij cursussen in polyvalken. Deze zeilboten zijn gaffelgetuigd en hebben een zeiloppervlakte van 16 m². De valk is 6,65 m lang en 2.00 m breed en heeft een diepgang van 0,85 m. Het zijn zeer stabiele, veilige instructieboten. De cursus bestaat uit 4 dagdelen van 3 uur. ’s Morgens van 9 – 12 uur of ’s middags van 13 – 16 uur. Er zitten 4 cursisten in de boot met 1 instructeur. Het dragen van zwemvesten en regenkleding is tijdens de cursus verplicht. Tijdens de valkcursussen worden de cursisten de basisprincipes van het zeilen geleerd: optuigen, aanleggen, sturen zeilstanden etc. U kunt ook met uw eigen gezin met zijn allen in één valk (max. 4 personen). De leeftijd moet wel 12 jaar of ouder zijn.

Informatie zeillessen

Watersportcamping Friesland boeken? Voor meer informatie over Camping It Wiid;

www.wiid.nl