Zeilcursus Friesland

Zeilcursus Friesland

Camping It Wiid biedt zeilcursus aan in Friesland aan gasten in de leeftijd vanaf 6 tot +/- 80 jaar. Deze zeilcursus in Friesland wordt tijdens het hoogseizoen in de maanden juli en augustus gegeven. Daarnaast is het mogelijk buiten deze maanden op aanvraag zeilcursussen te volgen.

Camping It Wiid biedt 2 verschillende zeilcursussen aan. Voor kinderen geschikt t/m 12 jaar zijn de optimisten, dit zijn kleine bootjes voor kinderen t/m 12 jaar. Daarnaast is er voor personen vanaf 12 jaar een valkcursus beschikbaar.

Optimist en Valk

Op Camping It Wiid in Eernewoude wordt zeilles gegeven voor zowel valk als optimist, deze lessen worden gegeven in het hoogseizoen in de maanden juli en augustus. Tevens geeft Camping It Wiid les in optimisten voor kinderen tot  12 jaar (een beetje afhankelijk van de grote van het kind) Er zitten meestal 2 kinderen in een optimist.

De optimistcursus welke door Zeilschool It Wiid in Friesland wordt gegeven is voor kinderen hartstikke leuk. Tijdens de cursus zijn kinderen zelf actief bezig met de optimist; het bootje. De optimist heeft een grote zeilbeleving, doordat kinderen zelf aan het roer trekken gaat de optimist overstag. Tijdens deze 4 dagen zeilles in de optimist wordt er geleerd hoe de boot moet optuigt moet worden en op het eind van de cursus kunnen ze een parcours zeilen met de optimist. Zeilschool It Wiid in Friesland organiseert cursussen van 4 dagen, er wordt  per dag 2 uur les gegeven.

Daarnaast worden er zeilcursussen gegeven in de valk, dit is voor personen vanaf 12 jaar. Deze lessen duren 3 uur per dag en is gelijk aan de optimist les 4 dagen. Anders dan bij de optimistcursus zit er aan de valkcurus géén maximale leeftijd verbonden.

Een zeilcursus in Friesland reserveer je bij Camping It Wiid, tevens huur je hier een voor boot tijdens je verblijf.