Zeilen in Friesland

Zeilen in Friesland

Zeilen in Friesland? Camping It Wiid is gelegen in het Friese meren gebied, tussen Leeuwarden en Drachten. Hierdoor nodigt het gebied uit om prachtig te zeilen in Friesland. Tevens zijn er goede verbindingen naar andere Friese plaatsen, zoals Grou, Leeuwarden, Drachten en Sneek. U zeilt of vaart zo door naar omliggende plaatsen. Camping It Wiid is een 5 sterren park met heel veel faciliteiten. U kunt met eigen caravan, tent, camper of boot komen maar wij verhuren ook diverse vakantiehuizen en chalets.

Bootverhuur

Via onze bootverhuur bestaat de mogelijkheid een te valk huren en het natuurgebied; De Alde Feanen te verkennen. Bij het afhalen van uw gehuurde zeilboot kunnen onze medewerkers van de bootverhuur u meer vertellen over zeilen in Friesland. Naast valken is het ook mogelijk een zeilboot voor kinderen te huren. Wij verhuren optimisten.

Zeilcursus

Op Camping It Wiid in Eernewoude wordt zeilles gegeven voor zowel valk als optimist, deze lessen worden gegeven in het hoogseizoen in de maanden juli en augustus. Tevens geeft Camping It Wiid les in optimisten voor kinderen tot  12 jaar. Er zitten meestal 2 kinderen in een optimist en het maximaal aantal cursisten in een groep is 12.

De optimistles welke door Zeilschool It Wiid in Friesland wordt gegeven is voor kinderen hartstikke leuk. Tijdens de cursus zijn kinderen zelf actief bezig met de optimist. De optimist heeft een grote zeilbeleving, doordat bijvoorbeeld kinderen zelf aan het roer trekken gaat de optimist overstag. Tijdens deze 4 dagen zeilles in de optimist wordt er geleerd hoe de boot moet optuigt moet worden en op het eind van de cursus kunnen ze een parcours zeilen met de optimist. Zeilschool It Wiid in Friesland organiseert cursussen van 4 dagen, er wordt  per dag 2 uur les gegeven. Daarnaast worden er zeilcursussen gegeven in de valk, dit is voor personen vanaf 12 jaar. Deze lessen duren 3 uur per dag en is gelijk aan de optimist les 4 dagen. Anders dan bij de optimistcursus zit er aan de valkcurus géén maximale leeftijd verbonden.

Zeilen in Friesland is een prachtige beleving, doordat het gebied geschikt is voor dagtochten.

Meer informatie zeilcursussen   Meer informatie Camping It Wiid