Zeilles in Friesland

Zeilles in Friesland

Zeilles in Friesland  is een ervaring die u zeker niet mag missen! U bent bij Camping It Wiid helemaal op de juiste plaats voor zeilles in Friesland. We bieden gedurende de zomervakantie voor jong en oud zeilles aan op de Friese wateren. Het betreft een beginnerscursus, door voor iedereen die altijd al heeft willen leren zeilen in Friesland is dit de ideale cursus.

Wij geven cursussen in optimisten, een ideale zeilboot voor de jeugd tot en met 12 jaar. Vanaf 12 jaar en ouder geven wij cursussen in polyvalken. Bij de optimistcursussen en bij de valkcursussen  worden de basisprincipes van het zeilen geleerd.

Waarom zeilen bij it Wiid?

  • Enthousiaste begeleiding van zeilliefhebbers
  • Basiscursus, instapklaar voor iedereen
  • Prachtige omgeving om in te zeilen
  • Diploma aan het einde van de cursus
  • Leuke manier om campingvrienden te maken

De zeilles in Friesland is opgebouwd in 4 dagdelen met daaruit de voorkeurskeuze uit de ochtend of middag en eventueel een reserveles. Door een opbouwende lijn aan te houden wordt er iedere dag bijgeleerd. De cursussen worden in het hoogseizoen gegeven. Enthousiaste en gedreven instructeurs doen er alles aan om u tijdens de zeilles in Friesland zoveel mogelijk beginselen van het zeilen te leren. Aan de hand van een cursusboekje doorloopt u de cursus en leert u ook de basisregels van varen op openbaar water.

Camping It Wiid is gelegen in het Friese meren gebied en bij uitstek de plaats om zeilles in Friesland te volgen. De zeillessen worden gegeven op It Wiid en op de plassen in Nationaal Park de Alde Feanen. Iedere dag het water op en genieten van de natuur en van de inspanning. De perfecte combinatie tussen vakantie en zeilen in Friesland.