Zeilschool Friesland

Zeilschool Friesland, tijdens de vakantie leren zeilen in Friesland.

Op camping It Wiid in Eernewoude/Earnewâld wordt zeilles gegeven aan deelnemers vanaf 6 jaar. De zeilschool Friesland geeft les in het hoogseizoen in de maanden juli en augustus. In overleg zijn privélessen buiten het hoogseizoen mogelijk. Ook tijdens de meivakantie wordt er, met voldoende animo, ook zeilles in de optimist gegevens.

Door Zeilschool Friesland wordt les gegeven in optimisten voor kinderen tot  12 jaar (een beetje afhankelijk van de grote van het kind) Er zitten meestal 2 kinderen in een optimist.

De optimistles die door zeilschool  Friesland wordt gegeven is voor kinderen hartstikke leuk. Ze zijn zelf actief bezig met de optimist, het bootje, de optimist heeft een grote zeilbeleving. De kinderen trekken bijvoorbeeld een klein beetje aan het roer en de boot gaat overstag. In de 4 dagen zeilles in de optimist, leren ze de boot optuigen en  op het eind van de cursus kunnen ze een parcours zeilen met de optimist. Zeilschool Friesland organiseert cursussen van 4 dagen, er wordt  per dag 2 uur les gegeven. Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat van Zeilschool Friesland.

In de zeilboot valk wordt door zeilschool Friesland les gegeven  aan kinderen van 12 jaar en ouder, er zitten dan 4 cursisten in een boot en een instructeur. De cursus is 4 dagen en er wordt 3 uur per dag lesgegeven. De zeilboot valk is een 6 meter lange boot met 16 m2 zeil. Ook leuk om met het gehele gezin te doen!

Meer informatie over de cursus vindt u op Zeilcursussen It Wiid Friesland