Zeilschool op de Friese meren

Zeilen op de Friese meren

Zeilen op de Friese Meren tijdens je vakantie, kies voor een zeilschool op de Friese meren.

Op 5 sterren camping It wiid in Eernewoude wordt zeilles gegeven aan deelnemers vanaf 6 t/m 100 jaar. Camping It Wiid geeft zeillessen tijdens het hoogseizoen in de maanden juli en augustus. Bij voldoende animo wordt er ook in de meivakantie zeilles gegeven. De zeilschool van Camping It Wiid is op de Friese Meren gevestigd.

Zeilschool op de Friese meren geeft zeilcursus in optimisten voor kinderen tot  12 jaar (een beetje afhankelijk van de grote van het kind) Er zitten meestal 2 kinderen in een optimist.

De zeilcursussen op de zeilschool in de Friese meren

Optimistcursus

In de maanden juli en augustus worden er zeillessen gegeven op It Wiid, Friesland. Wij geven cursussen in optimisten, dit zijn ideale zeilbootjes voor jeugd tot en met 12 jaar. De kinderen worden de basisprincipes van het zeilen bijgebracht: peddelen met zwaard, sturen, optuigen boot, aanleggen, omslaan etc. De cursus bestaat uit 4 dagdelen van 2 uur. ’s Morgens van 10 – 12 uur of ’s middags van 13 – 15 uur. Bij voldoende animo wordt er ook zeilles in de optimist gegeven in de meivakantie.

Valkcursus

Vanaf 12 jaar en ouder geven wij cursussen in polyvalken. Deze zeilboten zijn gaffelgetuigd en hebben een zeiloppervlakte van 16 m². De valk is 6,65 m lang en 2.00 m breed en heeft een diepgang van 0,85 m. Het zijn zeer stabiele, veilige instructieboten. De cursus bestaat uit 4 dagdelen van 3 uur. ’s Morgens van 9 – 12 uur of ’s middags van 13 – 16 uur. Er zitten 4 cursisten in de boot met 1 instructeur. Tijdens de valkcursussen worden de cursisten de basisprincipes van het zeilen geleerd: optuigen, aanleggen, sturen zeilstanden etc. Bij voldoende animo wordt er ook zeilles in de valk gegeven in de meivakantie.